21/09/2021

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ξέρω προσωπικά ανθρώπους που είχαν παρενέργειες από το εμβόλιο

Επέμεινε στην θέση του να μην εμβολιαστεί ο έλληνας πρωταθλητής του τένις Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τον σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη του ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο.

Οι νέες δηλώσεις του είναι ακόμα πιο αποκαλυπτικές για τον λόγο που έχει αποφασίσει να μην εμβολιαστεί. Να σημειωθεί ότι σε αυτό το επίπεδο πρωταθλητισμού, κάθε απόφαση του αθλητή για ιατρική πράξη μπορεί να επιφέρει τεράστιο κόστος. Και για κάθε τέτοια ενέργεια προφανώς και συμβουλεύεται γιατρούς που παρακολουθούν προσωπικά την υγεία του.

Θα είχε λοιπόν τεράστιο ενδιαφέρον να υπάρξει ένας επιστημονικός αντίλογος στις απόψεις του πρωταθλητή μας, διότι οπωσδήποτε δεν μπορεί να είναι προσωπικές του απόψεις, αλλά προϊόν ενημέρωσης από γιατρούς που εμπιστεύεται.

Δείτε τις νέες του δηλώσεις:

«Είμαι νεαρός, είμαι στην κατηγορία κάτω των 25 ετών. Για μένα το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι καινούργιο. Έχει κάποιες παρενέργειες, ξέρω προσωπικά κάποιους ανθρώπους που τις είχαν. Δεν είμαι κατά, αυτό να το ξεκαθαρίσω, απλώς δεν βλέπω λόγο για κάποιον στη δική μου ηλικιακή κατηγορία να χρειαστεί να εμβολιαστεί. Νομίζω ότι το concept ήταν να δοθεί στους μεγαλύτερους ηλικιακά, αν δεν κάνω λάθος. Δεν είναι κάτι για το οποίο ξέρουμε πάρα πολλά πράγματα και μέχρι στιγμής δεν μας έχει δοθεί ως υποχρεωτικό στο tour.

Οπότε δεν υπάρχει λόγος. Δεν είπα κάτι περίεργο. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Αν είναι να το παίζουμε διπλωμάτες και να μην μπορούμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας για κάτι συγκεκριμένο, ποιος ο λόγος να κάνουμε αυτές τις συνεντεύξεις.

Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι πιστεύει ότι είναι σωστό. Δεν μπορεί κάποιος να πάει με ένα εμβόλιο και να σε υποχρεώσει να το κάνεις. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Αν θέλεις να προστατευτείς με το εμβόλιο, δικό σου πρόβλημα, πήγαινε και κάνε το. Για εμάς τους νέους πιστεύω ότι είναι καλό να περάσουμε τον ιό, γιατί θα χτίσουμε ανοσία. Δεν το βλέπω σαν κάτι κακό.

Όπως είπα, δεν είναι υποχρεωτικό, ο καθένας έχει την ελευθερία να αποφασίσει για τον εαυτό του τι είναι σωστό και τι δεν είναι. Κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνουμε όλοι, δεν λέω το αντίθετο. Θα έρθει η στιγμή που δεν θα μας δοθούν πολλές επιλογές, αλλά μέχρι τότε θέλω να δω μια καλύτερη εκδοχή του εμβολίου που να μας παρέχει πιο πολλά συν, παρά πλην».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ