17/09/2021

Μπάχαλο στην κυβερνηση για τους ανεμβολιαστους: Ξαφνικά παρέμβαση Πετσα για να εξηγήσει όσα ειπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Άκομψη παρέμβαση του Στέλιου Πετσα που βγήκε για να εξηγήσει όσα είπε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για τους ανεμβολιαστους.

Ο Στέλιος Πετσας καπελώνει τον νεο κυβερνητικό εκρόσωπο δίνοντας την εικόνα πως ο νέος δεν τα παει και πολύ καλά και έρχεται ο παλιός που ξέρει τα κόλπα για να σώσει την κατάσταση.

Οσο αφορα τωρα την παρεμβαση του κυρίου Πετσα, ειπε:

Εκείνος που δεν έχει εμβολιαστεί μετά από 18-19 μήνες που δίνουμε μάχη με τον κορονοϊό, μετά από 8-9 μήνες που είναι διαθέσιμα τα εμβόλια, ποια είναι η πολιτική ευθύνη της Πολιτείας, όταν προσπαθεί να τον πείσει να κάνει το εμβόλιο για να προστατέψει πρώτα και κύρια τον εαυτό του, μετά τους οικείους του και φυσικά το κοινωνικό σύνολο;

Η πολιτική ευθύνη έχει εξαντληθεί και δεν υπάρχει.

Υπάρχει στο συλλογικό επίπεδο ευθύνη. Αφενός στο υγειονομικό επίπεδο και αφετέρου στο οικονομικό. Μπορούμε να χάνουμε θέσεις εργασίας επειδή κάποιοι δεν εμβολιάζονται και οηγούν σε νέα κύματα;

Γι’ αυτό τα μέτρα κύρια θα αφορούν τους ανεμβολίαστους και τα μέτρα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες θα αφορούν στην προστασία μας από εκείνους, οι οποίοι δυστυχώς επιμένουν να μην κάνουν το βασικό βήμα για να προστατέψουν τον εαυτό τους, που είναι το εμβόλιο.

Η κόρη μου είναι 17 χρονών και έχει κάνει το εμβόλιο και τις δύο δόσεις. Παρακαλώ τους γονείς ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς να κάνουν το ίδιο, τουλάχιστον για τους εφήβους που έχουν μεγαλύτερη κινητικότητα.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί, επειδή κι αν κολλήσουν δεν διατρέχουν το ίδιο κίνδυνο για να οδηγηθούν στη ΜΕΘ, δεν έχουν ιδιαίτερο λόγο για περιορισμούς. Άρα στους κλειστούς χώρους πρέπει να επιτρέψουμε την κινητικότητα στους εμβολιασμένους.

Για τους άλλους που φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο, τότε ας φοβούνται περισσότερο για τους γύρω τους και ας μείνουν λίγο περισσότερο με τους περιορισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ