Σύντομα υποχρεωτικός εμβολιασμός σε δημόσιους υπαλλήλους …στην Ιταλία

Η κυβέρνηση Ντράγκι πήρε την απόφαση και θέλει να προχωρήσει σε υποχρεωτική εφαρμογή του πιστοποιητικού εμβολιασμού γράφει η εφημερίδα της Ρώμης La Repubblica. 

Η ιταλική κυβέρνηση το αποφάσισε, γράφει η εφημερίδα La Repubblica. «Για να εργάζεται κανείς θα πρέπει να έχει πράσινο πιστοποιητικό στο δημόσιο αλλά και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση Ντράγκι πήρε την απόφαση, θέλει να προχωρήσει σε υποχρεωτική εφαρμογή του πιστοποιητικού εμβολιασμού», γράφει η εφημερίδα της Ρώμης.

Η La Repubblica προσθέτει ότι ο Μάριο Ντράγκι προτίθεται  να αποφασίσει την εφαρμογή του μέτρου στο υπουργικό συμβούλιο που έχει προγραμματιστεί για αύριο, με στόχο να εφαρμοστεί, το υποχρεωτικό πιστοποιητικό στους χώρους εργασίας μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι έλεγχοι αλλά και οι κυρώσεις δεν θα είναι ενιαίες για όλους τους εργαζόμενους και εργοδότες.

Στον τομέα της υγείας, το πρόστιμο που έχει ήδη αποφασιστεί για όσους εργαζόμενους επιχειρούν να μην σεβαστούν τον κανόνα του υποχρεωτικού πράσινου πιστοποιητικού και για τα διευθυντικά στελέχη που δεν πραγματοποιούν επαρκείς ελέγχους, ξεκινά από 400 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 1.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού παρέχεται στους πολίτες που έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

DW

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ