Με δούρειο ίππο την αναγνώριση του πιστοποιητικού εμβολιασμού των κατεχόμενων οι Τούρκοι μεθοδεύουν την αναγνώριση του ψευδοκράτους

Την αναγνώριση  του πιστοποιητικού εμβολιασμού του ψευδοκράτους ζήτησε η βουλευτής του κόμματος του Λαού και μέλος της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία, Τζαλέ Ρεφίκ Ρότζερς.

Μιλωντας σε διαδικτυακή εκπομπή η κ. Ρότζερς είπε ότι η μη αναγνώριση του πιστοποιητικού εμβολιασμού τους από άλλες χώρες δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στους πολίτες του ψευδοκράτους, τους φοιτητές τους, που σπουδάζουν στο εξωτερικό καθώς και στους υπηκόους τρίτων χωρών που ζουν στα κατεχόμενα  λόγω της μη ικανότητας τους να πιστοποιήσουν τους εμβολιασμούς, που πραγματοποιούνται στα κατεχόμενα, με ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό.

Παρόλο, που είμαστε εμβολιασμένοι, φαίνεται ότι δεν είμαστε εμβολιασμένοι στο διεθνή χώρο, ειπε ενώ ανεφερε πως στην πύλη για τους Τ/κ που λειτουργεί στις ελεύθερες περιοχές, μπορούν να αιτηθούν και να εκδώσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, όσοι έχουν ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τα άτομα, που δεν έχουν ταυτότητα της ΚΔ ή ταξίδευσαν στο εξωτερικό πριν την έναρξη αυτής της εφαρμογής, δεν μπόρεσαν να πάρουν αυτό το πιστοποιητικό. Τους μεταχειρίζονται ως ανεμβολίαστους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ