Τουλουπάκη: Να εξεταστούν οι υπερτιμολογήσεις φαρμάκων που έγιναν επί υπουργίας Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου

Έγγραφο προς την Ανακρίτρια του Συμβουλίου του Αρείου Πάγου Κ. Αλεβιζοπούλου που διερευνά την υπόθεση Novartis

Να εξεταστούν οι υπερτιμολογήσεις φαρμάκων της Novartis επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλου, ζητά η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη από την Ανακρίτρια του Συμβουλίου του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου που διενεργεί έρευνα για τις τυχόν παρεμβάσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου κατά τη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης.

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος διώκεται για παρεμβάσεις του, καθώς επιδίωξε να έρθει στο φως το σκάνδαλο στο οποίο διαπλέκονται πολιτικοί και γιατροί που δωροδοκήθηκαν από την φαρμακοβιομηχανία.

Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθούν στο… στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής, πρωτοκλασάτα στελέχη των οποίων είχαν κατηγορηθεί από τους προστατευόμενους μάρτυρες πως χρηματίστηκαν από τη Novartis και μέσω της Βουλής να ξεκινήσει ποινική διερεύνηση της υπόθεσης από την κα Αλεβιζοπούλου.

Στην υπόθεση πήρε θέση η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, επί ημερών της οποίας ξεκίνησε η διερεύνηση του σκανδάλου και τώρα κατηγορείται πως κινήθηκε με σκοπιμότητα.

Ως γνωστόν, η κα Τουλουπάκη «εκπαραθυρώθηκε» από τη θέση της επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας με τη συγχώνευση της Εισαγγελίας Διαφθοράς και της Οικονομικής Εισαγγελίας με επικεφαλής τον Χρήστο Μπαρδάκη, ο οποίος με πρόσφατο έγγραφο του προς τους εισαγγελικούς λειτουργούς που χειρίζονται την υπόθεση, τους ζητά να συντομεύσουν τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis ως προς την εμπλοκή εκατοντάδων γιατρών που φέρεται να χρηματίστηκαν.

Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς ζητά από την ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου να λάβει υπόψη της στην υπόθεση που διερευνά, ότι έγιναν υπερτιμολογήσεις σκευασμάτων και αποζημιώσεις φαρμάκων της Novartis, κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα από Αύγουστο 2013 έως και Δεκέμβριο 2014, από τις οποίες ευνοήθηκε η φαρμακοβιομηχανία.

Σε έγγραφο αίτημα της η κ. Τουλουπάκη ζητά να συμπεριληφθούν στη δικογραφία:

· Οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων που λήφθηκαν από την Εισαγγελία διαφθοράς, μετά την διαβίβαση της δικογραφίας από την Βουλή στην προαναφερόμενη Εισαγγελία
· Οι εκθέσεις του Μικτού Κλιμακίου Ελέγχου και ιδίως η 3 η και 4 η Συμπληρωματικές Εκθέσεις που συντάχθηκαν κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αφορούσες τυχόν παράνομες υπερτιμολογήσεις σκευασμάτων κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα καθώς και αποζημιώσεις φαρμάκων από Αύγουστο 2013 έως και Δεκ 2014 και ιδίως:
1) Οι εκθέσεις που σχετίζονται με την έκδοση και τις συνέπειες της υπ’ αριθμ 82961/2013 Υπουργικής Απόφασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν από την συγκεκριμένη Υπουργική απόφαση ευνοήθηκε η φαρμακευτική εταιρεία Novartis,
2) Η έκθεση του Μικτού Κλιμακίου Ελέγχου που αναφέρεται στις υπερτιμολογήσεις φαρμάκων προκειμένου να διαπιστωθεί η αναγκαιότητα διερεύνησης της υπόθεσης μέσω των Ευρωπαϊκών Εντολών Έρευνας και να αξιολογηθούν τα όσα ανέφερα στις έγγραφες εξηγήσεις μου, σχετικά με την υπερτιμολόγηση των φαρμάκων, μετά τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα, που είχαμε ως Εισαγγελία διαφθοράς από τις ληφθείσες ευρωπαϊκές εντολές έρευνας, καθώς εκτιμώ ότι, η συγκεκριμένη έκθεση έχει πλέον ολοκληρωθεί από το Μικτό κλιμάκιο Ελέγχου, που διενεργούσε τον συγκεκριμένο έλεγχο κατόπιν παραγγελίας μας και έχει διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Οικονομικού εγκλήματος.
Στην αίτηση της η κυρία Τουλουπάκη υποστηρίζει πως “τα ανωτέρω έγγραφα είμαι βέβαιη ότι θα καταδείξουν την πραγματικότητα και το σαθρό των σε βάρος μου κατηγοριών».
Και συμπληρώνει:
«Εκτιμώ δε ότι χωρίς τα ανωτέρω έγγραφα δεν δύναται να σχηματίσει το Δικαστικό Συμβούλιο επαρκή δικανική πεποίθηση για την υπό κρίση υπόθεση και τυχόν σχετική παράλειψη θα προσβάλει τα υπερασπιστικά μου δικαιώματα και δεν θα μου παράσχει μία δίκαιη δίκη, αφού η υπόθεση δεν θα διερευνηθεί σε βάθος και πλήρως ώστε να αποδειχθεί πλήρως η αλήθεια που αναμφίβολα οδηγεί στην αθωότητά μου».
Τουλουπάκη: Άκυρη η δίωξη μου από την Βουλή
Στο ίδιο έγγραφο υποστηρίζει πως η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της από τη Βουλή, είναι άκυρη.
Αναφέρει σχετικά:
«Η Βουλή δεν αποτελεί τον φυσικό μου δικαστή και ως εκ τούτου θα πρέπει μόνον εφόσον κρίνετε ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος μου ως συμμετόχου, να κληθώ για απολογία ενώπιον Σας αφού προηγουμένως ασκήσετε εκ νέου ποινική δίωξη, καθώς η ήδη ασκηθείσα ποινική δίωξη είναι άκυρη».
«Επειδή όσα ζητώ παραπάνω αποσκοπούν σε μία δίκαιη προδικασία και δίκη και στην ορθή απονομή της δικαιοσύνης μέσω διαφανών διαδικασιών που θα εξαντλήσουν το ερευνητικό επίπεδο ώστε να ανευρεθεί η αλήθεια, θα παρακαλέσω να γίνουν δεκτά στο σύνολό τους» καταλήγει στο αίτημα της προς την Ανακρίτρια του συμβουλίου του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου.

Με πληροφορίες απο την εφημεριδα Δημοκρατια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ