Έδιωξαν τους ανεμβολίαστους γιατρούς αλλά κράτησαν τον παιδοβιαστή!

Ο οποίος μάλιστα είναι παιδίατρος! Δηλαδή εξέταζε παιδιά μέχρι και σήμερα! Δύο χρόνια μετά την καταγγελία που συνοδεύτηκε από οπτικό υλικό για ασέλγεια ενός παιδιάτρου σε βάρος ενός βρέφους, το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Ρίου αποφάσισε να προχωρήσει στη διακοπή της σύμβασης του γιατρού.

Η υπόθεση του επικουρικού γιατρού που παραπέμφθηκε για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος ανηλίκου με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, έφτασε στο υπουργείο Υγείας. Ο γιατρός παρά την παραπομπή του με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, παρέμενε στη θέση του. Ο υπουργός Υγείας μετά την ενημέρωσή του, ζήτησε από τον αναπληρωτή διοικητή να συγκληθεί νέο Δ.Σ. και να ληφθεί απόφαση με βάση το δημόσιο συμφέρον. Τελικά, η απόφαση που ελήφθη σήμερα, ήταν να διακοπεί η σύμβαση του γιατρού με το νοσοκομείο.

Η καταγγελία είχε δει το φως της δημοσιότητας πριν από δύο χρόνια, ενώ σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, υπήρχε βίντεο στο οποίο ο γιατρός εμφανίζεται να κάνει ασελγείς πράξεις στο μωρό. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υλικό αυτό ήταν που οδήγησε στις καταγγελίες εναντίον του παιδιάτρου. Όλο αυτό το διάστημα, η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών αλλά και το Υπουργείο Υγείας ήταν ενήμεροι για το θέμα, ενώ η υπόθεση είχε προκαλέσει ταραχή στον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών ο οποίος είχε θέσει θέμα κυρώσεων. Τελικά αποφασίστηκε οι κυρώσεις να μην εφαρμοστούν, μέχρι να ανακοινωθεί η απόφαση της δικαιοσύνης.

Από πλευρά του ο γιατρός αρνείται τις κατηγορίες και κάνει λόγο για ψευδείς και συκοφαντικές κατηγορίες. Την ίδια στιγμή, συνάδελφός του δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ότι «ο γιατρός πληρώνει αυτή την στιγμή κάποιες κινήσεις και κάποια λόγια που είναι βέβαιο πως δεν συνάδουν με ενδεχόμενη παιδοφιλία, ούτε καν με ασέλγεια, όμως προφανώς παρεξηγήθηκαν».

Η υπόθεση εξετάζεται από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ