Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

Ο Σπύρος Κτενάς για το νέο ξεκίνημα της Ναυτεμπορικής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ληστεία! Έχουμε την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη

Για τριτη εβδομάδα εχουμε την πιο ακριβή βενζινη στην Ευρώπη. Εάν συνυπολογίσουμε και τους χαμηλούς μισθούς, το μέγεθος της ληστείας εις βάρος των Ελλήνων γίνεται εμφανέστατο…

Απέτυχε η νέα συνάντηση Σταϊκούρα με τους τραπεζίτες

Σε μεγάλο πονοκέφαλο έχει εξελιχθεί για την κυβέρνηση και...

Τράπεζα Πειραιώς: Βάζουν «λουκέτο» οι εργαζόμενοι

Σε δυναμική απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι εργαζόμενοι της Τράπεζας...

Ο Μητσοτάκης τελειώνει τις ελληνικές βιομηχανίες που έχουν απομείνει

Φάνης Ζώης απο τη naftemporiki.grΟ κίνδυνος για πολλές επιχειρήσεις...

Εκεί που σταματάει η λογική αρχίζει η ΡΑΕ

Νέα μεθοδολογία για τον υπολογισμό των χρεώσεων για το...

Κάτω από το επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης ο κατώτατος μισθός

Σύμφωνα με την ενδιάμεση Έκθεση της ΓΣΕΕ, για την...

Στον Υπουργό Ανάπτυξης οι δανειολήπτες

Έξυπνη και καλά μελετημένη θεωρείται η επερώτηση βουλευτή  του...

Οι Έλληνες κόβουν τις εξόδους για να περιορίσουν τα έξοδα

Χοντρό ψαλίδι σε «περιττά» έξοδα αποφάσισαν να βάλουν οι...

Ο Γιώργος Λογοθέτης (Libra) παίρνει πάλι το όπλο του

Μία παράπλευρη συνέπεια το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι οπωσδήποτε...

ΔΕΗ: Κανονική Ληστεία οι εικονικές μετρήσεις!

Πριν από λίγους μήνες, η επιστολή του 95χρονου συνταξιούχου...

Κάνουν κατασχέσεις για χρέη από κάρτες που έχουν διαγραφεί!

Η ασυδοσια των funds,το όργιο των παρανομιων που γίνεται...

Του Σπύρου Κτενά (*)

Η εμπιστοσύνη με την οποία ο επιχειρηματικός κόσμος αγκάλιαζε το εγχείρημα της NewTimesPublishing ήταν το σταθερό κίνητρο που μας ωθούσε στη συνεχή βελτίωση και στην υλοποίηση κάποιας νέας ιδέας κάθε χρόνο. Στα 27 χρόνια που κύλησαν ξεδιπλώσαμε – μέσα από την εφημερίδα NewTimes και την ημερήσια ηλεκτρονική  ιστοσελίδα newtimes.gr– αισιόδοξες επιχειρηματικές ιστορίες, γεγονός που μας οδήγησε στην ανάγκη μιας βαθύτερης ματιάς στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Έτσι προχωρήσαμε στη δημιουργία μιας μεγάλης τράπεζας πληροφοριών – της NewTimesList–, που παρακολουθεί τις εξελίξεις στις 20.000 σημαντικότερες επιχειρήσεις της χώρας. Ακολούθησε η επιχειρηματική́ αριστεία – με κορυφαίες εκδηλώσεις όπως DiamondsoftheGreekEconomy, ExportLeaders, Salus και TreasuresofGreekTourism– και η επιβράβευση των υγιέστερα αναπτυσσόμενων εταιρειών με βάση αυστηρά οικονομικά κριτήρια. Κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς τα μπρος ξεκινήσαμε να δημιουργούμε ένα διαδραστικό δίκτυο, όπου κάθε εταιρεία που επιθυμεί να συμμετάσχει θα έχει τη δυνατότητα μέσω αυτού να αλληλεπιδρά στα επιχειρηματικά πράγματα της χώρας.

Σε αυτήν ακριβώς τη χρονική συγκυρία ένα γεγονός ήλθε να δώσει πνοή στην υλοποίηση των μελλοντικών μας σχεδίων. Η αναγέννηση της «Ναυτεμπορικής», της μοναδικής καθημερινής οικονομικής εφημερίδας της χώρας,και του δημοφιλούς www.naftemporiki.gr, σε συνδυασμό με την πρόταση της νέας διοίκησης να εντάξει στις εργασίες της ιστορικής εφημερίδας και του site τις δραστηριότητες της NewTimes, άνοιξε σε όλους μας ένα παράθυρο στο μέλλον.

Όπως είναι γνωστό, από την 1η Σεπτεμβρίου άλλαξε το ιδιοκτησιακό καθεστώς της «Ναυτεμπορικής». Με την κίνηση αυτή δεν διασώθηκε απλώς η αρχαιότερη καθημερινή οικονομική εφημερίδα της χώρας – σε τρία χρόνια κλείνει έναν αιώνα ζωής –, αλλά εισήλθε σε έναν ισχυρό επιχειρηματικό όμιλο, που είναι σε θέση να επανατοποθετήσει τη «Ναυτεμπορική» στην πρώτη θέση της οικονομικής πληροφόρησης της χώρας.

Τις μέρες που κύλησαν:

  • Η «Ναυτεμπορική» και μαζί της οι άνθρωποι της NewTimes, που πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της «Ναυτεμπορικής», μεταφέρθηκαν στα υπερσύγχρονα ιδιόκτητα γραφεία στη φυσική της θέση, τον Πειραιά, εκεί όπου γεννήθηκε η ίδια το 1924 και χτυπά ο παλμός της ναυτιλίας. Τα νέα γραφεία της στην Ακτή Κονδύλη είναι εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.
  • Την ίδια στιγμή ολοκληρώνεται το υπερσύγχρονο τηλεοπτικό studio της NaftemporikiTV, το οποίο θα φιλοξενεί τις σημαντικότερες προσωπικότητες του εν Ελλάδι επιχειρείν.
  • Εμπλουτίζεται το ανθρώπινο δυναμικό της «Ναυτεμπορικής» με σημαντικά ονόματα από τον χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
  • Επανασχεδιάζεται το site της «Ναυτεμπορικής» με τη βοήθεια τεχνικών αλλά και ενός κύκλου προσωπικοτήτων της οικονομίας, που δημιουργούν ένα εξαιρετικά πρωτοποριακό δίαυλο επικοινωνίας.
  • Τόσο η εφημερίδα όσο και το siteδιευρύνουν την παρουσία τους στον στρατηγικής σημασίας τομέα της ναυτιλίας με πλούσια θεματογραφία και αρθρογραφία κορυφαίων παραγόντων της αγοράς.
  • Καταρτίζεται ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και συνεδρίων, βασισμένο και στην εμπειρία της NewTimes στον συγκεκριμένο τομέα. Η «Ναυτεμπορική» θα διεκδικήσει κεντρικό ρόλο στον τομέα των επιχειρηματικών εκδηλώσεων και συνεδρίων καθώς επίσης και στα φόρουμ επιχειρηματικής αριστείας.
  • Ενισχύονται πετυχημένα sites, όπως το clickatlife και το careernet, διευρύνοντας ταυτόχρονα το σημαντικό κύκλο συνδρομητών εφημερίδας και site.

Οι επενδυτικές κινήσεις της νέας διοίκησης της «Ναυτεμπορικής» γεμίζουν με αισιοδοξία το έμψυχο δυναμικό της και κυρίως τους ανθρώπους του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας, που θέλει τη «Ναυτεμπορική» στην κορυφή της οικονομικής και επιχειρηματικής πληροφόρησης της χώρας. Εκεί όπου βρέθηκε στα 97 χρόνια της ιστορίας της.

(*) Ο Σπύρος Κτενάς είναι ο νέος γενικός διευθυντής της «Ναυτεμπορικής» (sktenas@naftemporiki.gr).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι σημαίνει η ελληνική γλώσσα λίγοι από μας το γνωρίζουν

Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες...

Το μυστήριο που κρύβουν οι λίμνες Ζερέλια εδώ και 12.500 χρόνια

Οι λίμνες Ζερέλια ή Ζηρέλια είναι δύο λίμνες κυκλικού...

Κατερρευσαν οι αστυνομικοι με την παπαδιά: Πήρα τα 347000 ευρώ από τη θυρίδα για να...

Δεν πιστευαν στα αυτια τους οι αξιωματικοί της Οικονομικής...

Το ασύλληπτο οικογενειακό δράμα πίσω από τον πιο παράξενο τάφο στην Ελλάδα

Στο νεκροταφείο των Ταξιαρχών στον Βόλο υπάρχει ένας διαφορετικός...

Διέκοψαν την ομιλία Βελόπουλου στην βουλη

Πρωτοφανή πράγματα στην ελληνική Βουλή. Ο προεδρεύων διέκοψε ομιλητή,...

Επίθεση στη μέση της Κηφισίας δέχθηκε ο δημοσιογράφος Γιαννης Στρατάκης

Πρωτοφανες συμβάν στην μέση του δρόμου οταν δικυκλιστής ακολούθησε...