Ο Σπύρος Κτενάς για το νέο ξεκίνημα της Ναυτεμπορικής

Του Σπύρου Κτενά (*)

Η εμπιστοσύνη με την οποία ο επιχειρηματικός κόσμος αγκάλιαζε το εγχείρημα της NewTimesPublishing ήταν το σταθερό κίνητρο που μας ωθούσε στη συνεχή βελτίωση και στην υλοποίηση κάποιας νέας ιδέας κάθε χρόνο. Στα 27 χρόνια που κύλησαν ξεδιπλώσαμε – μέσα από την εφημερίδα NewTimes και την ημερήσια ηλεκτρονική  ιστοσελίδα newtimes.gr– αισιόδοξες επιχειρηματικές ιστορίες, γεγονός που μας οδήγησε στην ανάγκη μιας βαθύτερης ματιάς στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Έτσι προχωρήσαμε στη δημιουργία μιας μεγάλης τράπεζας πληροφοριών – της NewTimesList–, που παρακολουθεί τις εξελίξεις στις 20.000 σημαντικότερες επιχειρήσεις της χώρας. Ακολούθησε η επιχειρηματική́ αριστεία – με κορυφαίες εκδηλώσεις όπως DiamondsoftheGreekEconomy, ExportLeaders, Salus και TreasuresofGreekTourism– και η επιβράβευση των υγιέστερα αναπτυσσόμενων εταιρειών με βάση αυστηρά οικονομικά κριτήρια. Κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς τα μπρος ξεκινήσαμε να δημιουργούμε ένα διαδραστικό δίκτυο, όπου κάθε εταιρεία που επιθυμεί να συμμετάσχει θα έχει τη δυνατότητα μέσω αυτού να αλληλεπιδρά στα επιχειρηματικά πράγματα της χώρας.

Σε αυτήν ακριβώς τη χρονική συγκυρία ένα γεγονός ήλθε να δώσει πνοή στην υλοποίηση των μελλοντικών μας σχεδίων. Η αναγέννηση της «Ναυτεμπορικής», της μοναδικής καθημερινής οικονομικής εφημερίδας της χώρας,και του δημοφιλούς www.naftemporiki.gr, σε συνδυασμό με την πρόταση της νέας διοίκησης να εντάξει στις εργασίες της ιστορικής εφημερίδας και του site τις δραστηριότητες της NewTimes, άνοιξε σε όλους μας ένα παράθυρο στο μέλλον.

Όπως είναι γνωστό, από την 1η Σεπτεμβρίου άλλαξε το ιδιοκτησιακό καθεστώς της «Ναυτεμπορικής». Με την κίνηση αυτή δεν διασώθηκε απλώς η αρχαιότερη καθημερινή οικονομική εφημερίδα της χώρας – σε τρία χρόνια κλείνει έναν αιώνα ζωής –, αλλά εισήλθε σε έναν ισχυρό επιχειρηματικό όμιλο, που είναι σε θέση να επανατοποθετήσει τη «Ναυτεμπορική» στην πρώτη θέση της οικονομικής πληροφόρησης της χώρας.

Τις μέρες που κύλησαν:

  • Η «Ναυτεμπορική» και μαζί της οι άνθρωποι της NewTimes, που πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της «Ναυτεμπορικής», μεταφέρθηκαν στα υπερσύγχρονα ιδιόκτητα γραφεία στη φυσική της θέση, τον Πειραιά, εκεί όπου γεννήθηκε η ίδια το 1924 και χτυπά ο παλμός της ναυτιλίας. Τα νέα γραφεία της στην Ακτή Κονδύλη είναι εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.
  • Την ίδια στιγμή ολοκληρώνεται το υπερσύγχρονο τηλεοπτικό studio της NaftemporikiTV, το οποίο θα φιλοξενεί τις σημαντικότερες προσωπικότητες του εν Ελλάδι επιχειρείν.
  • Εμπλουτίζεται το ανθρώπινο δυναμικό της «Ναυτεμπορικής» με σημαντικά ονόματα από τον χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
  • Επανασχεδιάζεται το site της «Ναυτεμπορικής» με τη βοήθεια τεχνικών αλλά και ενός κύκλου προσωπικοτήτων της οικονομίας, που δημιουργούν ένα εξαιρετικά πρωτοποριακό δίαυλο επικοινωνίας.
  • Τόσο η εφημερίδα όσο και το siteδιευρύνουν την παρουσία τους στον στρατηγικής σημασίας τομέα της ναυτιλίας με πλούσια θεματογραφία και αρθρογραφία κορυφαίων παραγόντων της αγοράς.
  • Καταρτίζεται ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και συνεδρίων, βασισμένο και στην εμπειρία της NewTimes στον συγκεκριμένο τομέα. Η «Ναυτεμπορική» θα διεκδικήσει κεντρικό ρόλο στον τομέα των επιχειρηματικών εκδηλώσεων και συνεδρίων καθώς επίσης και στα φόρουμ επιχειρηματικής αριστείας.
  • Ενισχύονται πετυχημένα sites, όπως το clickatlife και το careernet, διευρύνοντας ταυτόχρονα το σημαντικό κύκλο συνδρομητών εφημερίδας και site.

Οι επενδυτικές κινήσεις της νέας διοίκησης της «Ναυτεμπορικής» γεμίζουν με αισιοδοξία το έμψυχο δυναμικό της και κυρίως τους ανθρώπους του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας, που θέλει τη «Ναυτεμπορική» στην κορυφή της οικονομικής και επιχειρηματικής πληροφόρησης της χώρας. Εκεί όπου βρέθηκε στα 97 χρόνια της ιστορίας της.

(*) Ο Σπύρος Κτενάς είναι ο νέος γενικός διευθυντής της «Ναυτεμπορικής» (sktenas@naftemporiki.gr).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ