Σπάνε τα κοντέρ τα έσοδα της Pfizer από το εμβόλιο

Η Pfizer σήμερα αύξησε και πάλι τις προοπτικές κερδών και εσόδων της για το 2021, ενισχυόμενη από την τελευταία αύξηση των εμβολιασμών κατά της Covid-19, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμιστικών εγκρίσεων για ενισχυτικές δόσεις και εμβόλια σε νεότερες ηλικίες.

Η φαρμακοβιομηχανία αναμένει τώρα παραδόσεις 2,3 δισεκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της (μαζί με την BioNTech) το 2021, 200 εκατομμύρια περισσότερες δόσεις από την προηγούμενη πρόβλεψή της τον Ιούλιο. Αυτό θα φέρει τα συνολικά έσοδα από το εμβόλιο για το 2021, σε 36 δισεκατομμύρια δολάρια, από 33,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Pfizer είπε ότι οι υψηλότερες προβλέψεις για τα αποτελέσματα του 2021 αντικατοπτρίζουν την ώθηση από το εμβόλιο κατά της Covid-19, καθώς και την απόδοση της ευρύτερης δραστηριότητας της εταιρείας.

Την Παρασκευή, οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, ανοίγοντας το δρόμο για 28 εκατομμύρια νεαρούς Αμερικανούς να εμβολιαστούν σύντομα.

Οι μετοχές ενισχύθηκαν μετά την ανακοίνωση της Pfizer, η οποία έρχεται μετά από παρόμοιες ανακοινώσεις κερδών τον Μάιο και τον Ιούλιο, οι οποίες έδειξαν επίσης πώς το εμβόλιο μεταμόρφωσε την οικονομική απόδοση της εταιρείας τον περασμένο χρόνο.

Το πιο πρόσφατο τρίμηνο, τα έσοδα της εταιρείας ήταν 24,1 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερδιπλάσια από το επίπεδο του προηγούμενου έτους, με 13 δισεκατομμύρια δολάρια να προέρχονται από έσοδα που συνδέονται με το εμβόλιο Covid-19.

Τα κέρδη αυξήθηκαν στα 8,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια την περσινή περίοδο.

Ενώ οι οικονομικές επιδόσεις της Pfizer έχουν ευδοκιμήσει χάρη στο εμβόλιο Covid-19, η εταιρεία έχει επικριθεί από μη κυβερνητικούς οργανισμούς επειδή βάζει τα κέρδη πάνω από τη δημόσια υγεία στις συναλλαγές της με τις κυβερνήσεις. Μια πρόσφατη έκθεση της ομάδας υπεράσπισης Public Citizen κατηγόρησε την εταιρεία για «εκφοβισμό» των αρχών.

Η Pfizer υπερασπίστηκε τη στάση της, λέγοντας στο δελτίο τύπου της Τρίτης ότι σχεδιάζει να πουλήσει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ ένα δισεκατομμύριο δόσεις «σε μη κερδοσκοπική τιμή οι οποίες θα δωριστούν στα φτωχότερα έθνη του κόσμου χωρίς χρέωση σε αυτές τις χώρες».

Οι μετοχές της Pfizer σημείωσαν άνοδο 2,9% στα 44,92 δολάρια σε διαπραγμάτευση πριν από την αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ