Προταση του Αλιβιζάτου, που κάποιοι τον ήθελαν και για ΠτΔ : Υποχρεωτικός εμβολιασμός παντού και απολύσεις

Ο συνταγματολόγος  Νίκος Αλιβιζάτος, που τον είχαν προτείνει κάποτε απο την Κεντροαριστερα και για ΠτΔ μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα τάχθηκε υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με κλιμακούμενες κυρώσεις – από πρόστιμα έως και απολύσεις.

Δικαιολόγησε το μενος του για απολύσεις, επειδή τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές των συνανθρώπων μας και θα μπορούσε να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους υπαλλήλους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο, όπως για παράδειγμα στους εργαζόμενους στα Μέσα Μεταφοράς – όπως ακριβώς έγινε με τους υγειονομικούς – αλλά και στον ιδιωτικό τομέα.

Μαλιστα προτείνει στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ να επιτρέπεται να λάβουν μέρος μόνο εμβολιασμένοι ενώ στον ιδιωτικό τομέα να επιτρέπονται προσλήψεις μόνο εμβολιασμένων και να αποκλείονται οι προαγωγές ανεμβολίαστων υπαλλήλων.

Οπως ειπε: Οι προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά και στον ιδιωτικό είναι κίνητρο. Εμβολιάζεσαι για να βρεις δουλειά, αλλιώς δεν βρίσκεις. Μετά πας στις κυρώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ