Υπέρ της διεύρυνσης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού τάσσεται ο Παπαδημουλης

Μετά τον Νίκο Φιλη που πριν λίγες μέρες ζητούσε υποχρεωτική τριτη δόση του εμβολίου σε όλους του πολίτης, σημερα μιλωντας  σε ραδιοφωνική εκπομπή ο κ. Παπαδημούλης επανέφερε την πρότασή του υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στο δημόσιο, (βαζοντας και αυτός πλάτη στην κυβερνηση οπως ο Φιλης), σε εκείνους τους υπαλλήλους που έρχονται σε επαφή με το κοινό, τους αστυνομικούς, τους στρατιωτικούς, τους ιερείς, λέγοντας πως εάν η κυβέρνηση λάμβανε μια τέτοια πρωτοβουλία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήταν αντίθετος.

Μπαλάσκας: Δεν πρόκειται να δεχθούμε υποχρεωτικό εμβολιασμό στην αστυνομία

Αν η κυβέρνηση συζητούσε παραπάνω μέτρα στήριξης της δημόσιας υγείας και δεν ζύγισε παραπάνω τις ψήφους, δεν θα έβρισκε αντίρρηση στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.. Το κόμμα μας και ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας επανειλημμένα έχουν προτείνει να συζητήσουμε και επιπλέον μέτρα και να ακούσουμε τους επιστήμονες κοινής αποδοχής και υψηλού κύρους. Έχουμε υποστηρίξει ότι κακώς εργαλειοποιήθηκε και παραγκωνίστηκε η επιτροπή των ειδικών. Ο κ. Τσιόδρας που πέρυσι ήταν σαν ήρωας τώρα έχει εξαφανιστεί. Τον κ. Μόσιαλο η κυβέρνηση δεν τον ακούει. Κι όμως, επιστήμονες σαν αυτούς, μαζί και με την κα Λινού και τον κ. Γεροτζιάφα, θα μπορούσαν να δίνουν εισηγήσεις και με ευρύτερη συνεννόηση και συναίνεση να προχωρήσουμε σε αυστηρότερα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Στη συνέχεια έφερε το παράδειγμα του Γάλλου προέδρου Μακρόν “που κατά τα λοιπά εξαίρει ο κ. Μητσοτάκης”:

Έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου υποχρεωτική για όλους άνω των 65. Και γενικώς σε άλλες χώρες λαμβάνονται πιο τολμηρά μέτρα για την προστασία της υγείας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα για να μην γίνουν υπερμεταδότες οι πολίτες που εργάζονται σε αυτόν.

Να το πω απλά; Τί κάνουμε αν ο αστυνομικός που ελέγχει τα πιστοποιητικά εμβολιασμών είναι ανεμβολίαστος; Η θέση της κυβέρνησης ότι δεν αγγίζει τους αστυνομικούς, τους στρατιωτικούς, τους ιερείς γιατί φοβάται το πολιτικό κόστος, καθώς είναι πολλοί και αντιδρούν δεν βοηθάει τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ