Η κυβέρνηση παραβιάζει το ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης περί υποχρεωτικότητας του εμβολίου

Το είχαν υπερψηφίσει ακόμα και οι κυβερνητικοί βουλευτές!
Μπορεί η κυβέρνηση να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα πρωτοφανή μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τα οποία επιβάλλεται πλέον πρόστιμο σε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών οι οποίοι δεν θα εμβολιαστούν, η εφαρμογή της απόφασης αυτής όμως δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες ή «διπλή ανάγνωση».

Τωρα: Στη φάκα όσοι κλείνουν ραντεβού για το εμβολιο και το ακυρώνουν επίτηδες – Έρχεται νεο πρόστιμο

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη παραβιάζει βάναυσα το Ψήφισμα 2361 του 2021 της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπερψηφίστηκε και από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας! Μιλάμε για τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας και όχι τους Ευρωβουλευτές.

Το συγκεκριμένο ψήφισμα αναφέρει:

« Ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και κανείς δεν πρέπει να πιέζεται πολιτικά, κοινωνικά ή με άλλο τρόπο να εμβολιαστεί εάν δεν το επιθυμεί» Παρ. 7.3.2

«Κανείς δεν πρέπει να υφίστανται διακρίσεις επειδή δεν έχει εμβολιαστεί λόγω πιθανών κινδύνων για την υγεία ή επειδή δεν θέλει να εμβολιαστεί» παρ. 7.3.3

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός συνιστούν υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με το ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε από τους κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι σήμερα καλούνται να παραβούν ακόμα και την προ ολίγων μηνών ψήφο τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ