Τώρα: Καθολικό lockdown για τους ανεμβολίαστους στην Γερμανία

Σε κοινή διάσκεψη, η ομοσπονδιακή και η πολιτειακή κυβέρνηση αποφάσισαν εκτεταμένους περιορισμούς για τα μη εμβολιασμένα άτομα. Η εκτελεστική καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δηλώνει μετά την πιθανώς τελευταία της Πρωθυπουργική Διάσκεψη (MPK), «ότι η κατάσταση στη χώρα μας είναι σοβαρή όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού».

Η ομάδα μίλησε για μια «πράξη εθνικής αλληλεγγύης», «για να μπορέσουμε να λάβουμε μειωμένους αριθμούς λοιμώξεων και να μην υπερφορτώνουμε το σύστημα υγείας μας, αλλά μάλλον να το ανακουφίσουμε». Το τέταρτο κύμα πρέπει να σπάσει, είπε η Μέρκελ.

Τα κλαμπ και οι ντίσκο πρόκειται να κλείσουν μετά από 350 κρούσματα επτά ημερών, ενώ στα σχολεία θα θεσπιστούν απαιτήσεις κάλυψης σε εθνικό επίπεδο. Ο κανόνας 2G, που ισχύει ήδη σε ορισμένες χώρες, επεκτείνεται σε εθνικό επίπεδο και ισχύει ανεξάρτητα από την αντίστοιχη συχνότητα εμφάνισης. Επιπλέον, θα πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί επαφής για μη εμβολιασμένα άτομα. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα λουκέτο για τους ανεμβολίαστους.

Το καθεστώς εμβολιασμού δεν θα αναγνωρίζεται μόνιμα σε περίπτωση διπλού εμβολιασμού, είπε η Μέρκελ. Συζητείται επίσης σε επίπεδο ΕΕ ότι ο δεύτερος εμβολιασμός θα χάσει την ισχύ του μετά από εννέα μήνες, επομένως η ενίσχυση είναι πολύ σημαντική. Η μετάβαση θα είναι τέτοια ώστε όλοι να έχουν την ευκαιρία να ανανεώσουν το καθεστώς εμβολιασμού τους.

Ένας γενικός υποχρεωτικός εμβολιασμός πρέπει να συζητηθεί και να αποφασιστεί στη γερμανική Bundestag, είπε η Μέρκελ. Το συμβούλιο δεοντολογίας θα πρέπει να κάνει σύσταση για αυτό. Ένας γενικός υποχρεωτικός εμβολιασμός θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ από τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο διάδοχος της Μέρκελ Όλαφ Σολτς, ο οποίος πρόκειται να εκλεγεί Καγκελάριος στην Μπούντεσταγκ την επόμενη Τετάρτη, δήλωσε: «Χαίρομαι που συνεργαζόμαστε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, που η πολιτική των κομμάτων βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα και η υγεία των πολιτών βρίσκεται στην στο προσκήνιο των κοινών πολιτικών προσπαθειών – έτσι πρέπει να συνεχιστεί για το εγγύς μέλλον».

Η πώληση πυροτεχνημάτων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς πρόκειται να απαγορευτεί όπως ήταν πριν από ένα χρόνο, δήλωσε ο πρόεδρος της Διάσκεψης των Πρωθυπουργών, πρωθυπουργός της NRW, Hendrik Wüst. Θα πρέπει να απαγορευθούν τα πυροτεχνήματα σε δημόσιους χώρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ