Ιδού η Τουρκία: Κράτος σφαγέας και βιαστής, αλλά η Δύση κλείνει τα μάτια…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την βίαζε 20 μέρες, την οδήγησε στην αυτοκτονία, αλλά αφέθηκε ελεύθερος!

Τουρκικό δικαστήριο στην επαρχία Σίρτη απέρριψε αίτημα για φυλάκιση ενός Τούρκου αξιωματικού της ΜΙΤ που καταδικάστηκε για τον βιασμό μιας νεαρής Κούρδισσας που προκάλεσε το θάνατό της. Το δικαστήριο καταδίκασε το κτήνος σε δέκα χρόνια… κατ’ οίκον περιορισμό!

Δεν είναι η πρώτη φορά που Τούρκοι αξιωματικοί κατηγορούνται για βιασμό. Μια ομάδα 27 ατόμων, μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί, ενεπλάκησαν στον βιασμό μιας 15χρονης Κούρδισσας στην επαρχία Μπάτμαν πέρυσι.

Η Ιπέκ Ερ, 18 ετών, αυτοπυροβολήθηκε τον Ιούλιο του 2020, αφού είπε ότι ο Μούσα Ορχάν την απήγαγε και την κακοποίησε σεξουαλικά για είκοσι ημέρες στη νοτιοανατολική επαρχία Μπάτμαν. Πεθαίνοντας στο νοσοκομείο περισσότερο από ένα μήνα αργότερα, η νεαρή γυναίκα άφησε πίσω της μια επιστολή που περιγράφει λεπτομερώς το περιστατικό. Η Ερ είχε καταθέσει μήνυση και δόθηκε κατάθεση στις 7 Ιουλίου του ίδιου έτους στην Γενική Εισαγγελία της επαρχίας. Ο Ορχάν είχε συλληφθεί αλλά αφέθηκε αμέσως ελεύθερος.

Ο άνδρας απομακρύνθηκε από τη θέση του από το υπουργείο Εσωτερικών μετά την είδηση ​​της εμπλοκής του.

Στην τελευταία ακρόαση της υπόθεσης στο Κακουργοδικείο της Σίρτης την Παρασκευή, το δικαστήριο αποφάσισε να καταδικάσει τον πρώην αξιωματικό σε δεκαετή «ποινή», αλλά απέρριψε τα αιτήματα της οικογένειας της Er να τον φυλάκιση. Αντίθετα, θα βρίσκεται υπό δικαστικό έλεγχο και δεν μπορεί να επισκεφθεί το εξωτερικό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ανέφερε η Hurriyet.

«Νομίζω ότι είμαι αθώος. Λυπάμαι για τον θάνατο της Ιπέκ Ερ. Ζητώ την αθώωσή μου», ανέφερε ο Ορχάν, ο οποίος παρευρέθηκε στην ακρόαση από την Άγκυρα μέσω… τηλεδιάσκεψης!

Η περίπτωση της Er, ειδικά το γεγονός ότι ο βιαστής δεν βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα, έχει προκαλέσει την οργή του κοινού στην Τουρκία. Το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) καταδίκασε την απόφαση, λέγοντας ότι οι γυναίκες της χώρας θα τιμωρήσουν τον πρώην αξιωματικό «με τον αγώνα και την οργάνωσή τους».

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας απέρριψε πέρυσι τους ισχυρισμούς ότι είχε επηρεάσει την απόφαση του δικαστηρίου να απελευθερώσει τον πράκτορα – βιαστή, λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν» να παρέμβουν σε δικαστικές υποθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ