Απολύει τους υγειονομικούς που δεν θα εμβολιαστούν ο Πλεύρης

Με προσχημα το εμβολιο η κυβερνηση ανοιγει την Κερκοπορτα των απολύσεων στο ελληνικο δημόσιο με τον Πλεύρη να αφήνει ανοικτο άφησε το ενδεχόμενο να απολυθούν από το ΕΣΥ οι υγειονομικοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον υπουργο:

“Η πανδημία δείχνει ότι αυτό το μέτρο μπορεί να καταστεί συνολικά υποχρεωτικό. Όχι μόνο για την περίοδο που διανύουμε. Εξετάζεται με σαφή τρόπο πλέον, εάν αυτοί που παρέχουν υπηρεσίες ως υγειονομικό προσωπικό στο ΕΣΥ, θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι”.

Άρα, συνέχισε ο Θάνος Πλεύρης, όσοι βρίσκονται τώρα σε αναστολή θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όσο διαρκεί η πανδημία, θα βρίσκονται σε αναστολή, αλλά επιπλέον εξετάζεται να μην μπορεί να υπάρξει άλλη παράταση και αναμονή του κράτους, αλλά θα πρέπει να εμβολιαστούν, διαφορετικά δεν θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο εμβολιασμός είναι προς όφελος της κοινωνίας, άρα όποιος θέλει να παρέχει υπηρεσίες υγείας θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος”.

“Με τα δεδομένα που έχουμε για την πορεία της πανδημίας, είναι προφανές ότι αυτό το μέτρο θα παραμείνει και δεν θα παραμείνει μόνο για αυτό το τρίμηνο. Συνεπώς, όσοι θέλουν να παραμείνουν στο σύστημα υγείας θα πρέπει αυτό το τρίμηνο να πάρουν μια απόφαση αν θα εμβολιαστούν ή δεν θα εμβολιαστούν και θα θέσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους εκτός ΕΣΥ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ