Η Μαρία Δεναξα αποκαλύπτει: Οι δυτικοί δώρισαν ληγμένα εμβόλια στη Νιγηρία

Οι “φιλάνθρωποι” δυτικοί, για να ξεστοκάρουν έδωσαν μεταξύ άλλων αφρικανικών χωρών και στη Νιγηρία 1,06 δις ληγμένες δόσεις εμβολίων ή κοντά στη λήξη τους και η χώρα για να μην διατρέξουν κίνδυνο οι πολίτες της, τα κατέστρεψε.

Το άρθρο που ανέβασε η Μαρία Δεναξα αναφέρει:

A063635A 4CF9 488C 9B09 094DD023152F

Η Νιγηρία αποτέφρωσε την Τετάρτη περισσότερες από ένα εκατομμύριο δόσεις εμβολίου AstraZeneca που δώρησαν πριν από λίγους μήνες από ανεπτυγμένες χώρες, αλλά η ημερομηνία λήξης πλησίαζε και οι οποίες έκτοτε έχουν λήξει.

«Αποσύραμε επιτυχώς 1,06 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου AstraZeneca που είχαν λήξει». Περισσότερες από ένα εκατομμύριο δόσεις εμβολίου AstraZeneca που χορηγήθηκαν στη Νιγηρία πριν από λίγους μήνες από ανεπτυγμένες χώρες και οι οποίες έχουν λήξει, έχουν καταστραφεί, δήλωσαν οι αρχές την Τετάρτη.

«Όταν μας προσφέρθηκαν αυτά τα εμβόλια, ξέραμε ότι είχαν μικρή διάρκεια ζωής, αλλά ζούσαμε σε ένα περιβάλλον όπου η προμήθεια εμβολίων ήταν πολύ σπάνια», εξήγησε ο διευθυντής της εθνικής υπηρεσίας που είναι αρμόδιος για τα προγράμματα ανοσοποίησης, Δρ Φαϊζάλ. Shuaib.

Εκείνη την εποχή, «τα εμβόλια δεν ήταν διαθέσιμα λόγω του εθνικισμού που επικρατούσε στα εμβόλια, οι ανεπτυγμένες χώρες πήραν αυτά τα εμβόλια και μετά τα έβαλαν στην αποθήκευση και μετά όταν επρόκειτο να λήξουν, μας τα πρόσφεραν» , κατήγγειλε.

Η πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής έχει μέχρι στιγμής εμβολιάσει πλήρως περίπου 4 εκατομμύρια ανθρώπους, ή λιγότερο από το 3% του ενήλικου πληθυσμού, κάτι που απέχει πολύ από τον στόχο της κυβέρνησης να εμβολιάσει 112 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το τέλος του 2022.

Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι η χώρα αντιμετωπίζει ένα τέταρτο κύμα Covid-19 και ζήτησαν «αυστηρή» συμμόρφωση με τους κανόνες υγείας κατά την περίοδο των εορτών. «Η Νιγηρία κατέγραψε αύξηση 500% στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε ολόκληρη τη χώρα λόγω των παραλλαγών Delta και Omicron», σύμφωνα με δήλωση του Νιγηριανού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (NCDC).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ