Μπάχαλο με την αναρρωτική άδεια των εργαζομένων που νοσούν από Covid

Απίστευτη είναι η ταλαιπωρία με την οποία έρχονται αντιμέτωποι χιλιάδες εργαζόμενοι που νοσούν από κορωνοϊό, την ώρα που η κυβέρνηση έχει αφήσει τη χώρα στο έλεος της πανδημίας.

Όπως έγινε γνωστό, προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι από τον ΕΦΚΑ, δεν αρκεί να έχουν θετικό rapid ή pcr test, αλλά πλέον απαιτείται ιατρική βεβαίωση από συμβεβλημένο γιατρό.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος υποστήριξε: «το rapid ή το PCR δεν είναι αρκετό για να πληρωθεί ασθενής από τον ΕΦΚΑ, όπως και για τις άλλες ασθένειες, χρειάζεται γνωμάτευση γιατρού» και πρόσθεσε:

«Για να πληρώσουμε οποιαδήποτε ασθένεια χρειαζόμαστε ιατρική γνωμάτευση. Ο ΕΦΚΑ δεν είναι ο οργανισμός που απλώς διαπιστώνει ότι κάποιος νοσεί, είναι ο φορέας που διαχειρίζεται τα χρήματα των πολιτών» σημείωσε και εξήγησε ότι «ο ασφαλισμένος πρέπει να εξεταστεί από γιατρό για να πληρώσει κάποιον που θα καθίσει για πάνω από πέντε μέρες».

Μάλιστα εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν χρειάζεται ο γιατρός να εξετάσει δια ζώσης τον ασθενή, αλλά είναι στη δική του ευχέρεια το πώς θα κινηθεί: «Γιατρός που είναι συμβεβλημένος μέσω του πληροφοριακού συστήματος της ΗΔΙΚΑ τα μεταφέρει, τότε τα δέχεται και η εταιρία, τα δέχεται και ο ΕΦΚΑ. Το πώς θα εξετάσει ο γιατρός είναι στη δική του ευχέρεια» υποστήριξε ο κ. Τσάπαλος.

Επιπλέον, σημείωσε ότι «σε όλες τις ασθένειες, υπάρχει αναλογία εργοδότη – ΕΦΚΑ στην πληρωμή, εφόσον ο εργαζόμενος δεν έχει εξαντλήσει τις μέρες αναρρωτικής άδειας που δικαιούται. Οι πέντε μέρες covid είναι έξτρα των ημερών αναρρωτικής άδειας που δικαιούται ο εργαζόμενος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ