Παρέμβαση Πλεύρη για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού – Ποια και ποτε λήγουν

Με νέες δηλώσεις του υπουργού υγείας στον ΑΝΤ1, εγινε γνωστό πως η ισχύς του πιστοποιητικού με δύο δόσεις θα διαρκεί επτά μήνες, ωστόσο δεν επηρεάζεται στους επτά μήνες η ισχύς του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού που θα μπορεί να χρησιμοποιείται για ταξίδια στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα οπως είπε ο υπουργός: Από 1η Φεβρουαρίου όποιος δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση και έχει κλείσει το επτάμηνο θα λογίζεται ως ανεμβολίαστος, δηλαδή δεν θα μπορεί να έχει τα προνόμια και τα πλεονεκτήματα ως προς την πρόσβαση στους κλειστούς χώρους και τις άλλες δραστηριότητες που είναι αμιγώς για εμβολιασμένους. Όσοι συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με δύο δόσεις θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση στους επτά μήνες από τότε που είχαν κάνει τη δεύτερη δόση.

Ως καταληκτική ημερομηνία είναι η 1η Φεβρουαρίου. Έχουμε δει με τον κ. Θεμιστοκλέους ότι υπάρχουν επαρκέστατα ραντεβού προκειμένου το σύνολο των δικαιούχων που κλείνει το επτάμηνο την 1η Φεβρουαρίου, από αύριο αν ξεκινήσει, να μπορεί να βρει ραντεβού για να κάνει την αναμνηστική δόση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ