Τέλος το lockdown για τους ανεμβολίαστους στην Αυστρία – Υποχρεωτικό για όλους το εμβολιο

Οι ανεμβολίαστοι της Αυστρίας δεν θα χρειάζεται πλέον να βρίσκονται σε lockdown από σήμερα, καθώς από αύριο τα εμβόλια για τον COVID-19 θα γίνουν υποχρεωτικά, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα.

«Το lockdown για τους μη εμβολιασμένους θα λήξει τη Δευτέρα», δήλωσε ο καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ στις 26 Ιανουαρίου καθώς ανακοίνωσε την άρση των μέτρων. Το lockdown κατά τη διάρκεια των διακοπών είχε λειτουργήσει, πρόσθεσε ο Νεχάμερ.

Ωστόσο, τα περιοριστικά μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ. Αυτό περιλαμβάνει απαγόρευση κυκλοφορίας στις 22:00 και την απαίτηση κάποιος είτε να έχει αναρρώσει είτε να έχειεμβολιαστεί για να έχει πρόσβαση σε «σχεδόν όλες τις δραστηριότητες», σύμφωνα με το υπουργείο υγείας.

Ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 στην Αυστρία συνεχίζει να είναι υψηλός. Με σχεδόν 2.500 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους να καταγράφονται το απόγευμα της Κυριακής, επισκιάζει κατά πολύ τα 1.200 κρούσματα της μεγαλύτερης γειτόνισσας, της Γερμανίας.

Ο υπουργός υγείας Βόλφγκανγκ Μουκστάιν αναμένει την κορύφωση του κύματος της Όμικρον σε «περίπου 14 ημέρες», προσθέτοντας ότι ο κίνδυνος δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί.

Η Αυστρία συνιστά την πρώτη χώρα μέλος της ΕΕ που επιβάλλει καθολικό υποχρεωτικό εμβολιασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ