Σάλος με αυτο που ειπε ο Βασιλακοπουλος στον Σκαι για το πρόστιμο στους ανεμβολιαστους 60αρηδες και τις συντάξεις

Ακόμη αυστηρότερα μέτρα και υψηλότερα πρόστιμα ζήτησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ώστε να παρακινηθεί περισσότερος κόσμος και να εμβολιαστεί ενώ αμφισβήτησε ταυτόχρονα ότι τα υφιστάμενα πρόστιμα θα εισπραχθούν.

Αλλα δεν σταμάτησε εκει καθως οπως ειπε θα έπρεπε να πιέσει η κυβερνηση περισσοτερο τους πολίτες με το να εισπράττονται τα πρόστιμα στην πηγή, δηλαδή απο τις συντάξεις:

Δεν είναι σοβαρή υποχρεωτικότητα αυτή η οποία επεβλήθη, και γι’ αυτό δεν έχει πιάσει. Είμαστε ένας πλούσιος λαός, είναι 6.000 – 7.000 υγειονομικοί που αντέχουν επί 6 – 7 μήνες χωρίς μισθό. Εγώ δεν αντέχω να ζήσω 6 – 7 μήνες χωρίς μισθό, δεν βγαίνω. Τι είναι 100 ευρώ για τον άλλο τον πλούσιο. Θα τα δώσει κανείς; Όχι, είμαι σίγουρος. Πιστεύετε ότι θα τα πληρώσει κάποιος ή θα εισπραχθούν; Χρειάζονται “πιο δύσκολα” πρόστιμα “στην πηγή”».

Αν το πρόστιμο αφαιρείτο από τη σύνταξη αντί για 220.000, θα είχαμε 450.000 με 500.000 εμβολιασμένους.

Πρέπει να καταλάβουμε ως κοινωνία ότι πώς θα υπάρξει διακοπή μετάδοσης θέλει καθολικό εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, των παιδιών συμπεριλαμβανομένων. 220.000 με 230.000 άνθρωποι άνω των 60 ετών εμβολιάστηκαν με την υποχρεωτικότητα, μας περισσεύουν 300.000 τελείως ευάλωτοι.

Αν δείτε χθες πόσοι πεθαίνουν στην Ελλάδα και την ηλικιακή κατανομή τους το 90% είναι άνω των 60. Κάθε μέρα συμβαίνει αυτό. Να βρούμε σοβαρό τρόπο να υποχρεώσουμε αυτούς τους ανθρώπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ