Ανατροπή με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού – Παρέμβαση Μαγιορκινη για το ποτε θα καταργηθούν

Την εκτίμηση ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα καταργηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες έκανε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως εξήγησε, το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα καταργηθεί κοντά στο Πάσχα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θα συμβεί στους επόμενους ένα με δύο μήνες. Ίσως και την Μεγάλη εβδομάδα να μην έχουμε Green pass».

Μάλιστα, σημείωσε ότι από την στιγμή που δεν υπάρχει πίεση στο Σύστημα Υγείας, δεν συντρέχει λόγος χρήσης του πιστοποιητικού. «Βέβαια αυτό μπορεί αργότερα με νέα ενδεχόμενη αύξηση των νοσηλειών, να αλλάξει και να επανέλθει» τόνισε.

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε πως θα αργήσουμε να δούμε μηδενισμό κρουσμάτων και συνέχισε λέγοντας πως ο ιός δεν θα σταματήσει να μεταδίδεται ούτε το καλοκαίρι, αλλά θα είναι σε πολύ πιο διαχειρίσιμο επίπεδο.

«Θα βλέπουμε ανεβοκατέβασμα των κρουσμάτων»

«Είμαστε στη φάση που θέλουμε να γυρίσουμε σε μια πιο ομαλή κανονική ζωή και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης πάνε πιο πίσω. Ο ιός έχει έρθει για να μείνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να εξαφανιστεί. Θα βλέπουμε ανεβοκατέβασμα των κρουσμάτων και κατά καιρούς μια ήπια και πιο διαχειρίσιμη – θεωρούμε προς το παρόν- αύξηση της πίεσης στο σύστημα Υγείας» επεσήμανε.

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο η κατάργηση του Green pass να ενθαρρύνει κάποιους να παραμείνουν ανεμβολίαστοι, υπογράμμισε ότι: «Ο εμβολιασμός γίνεται πρωτίστως για να προστατεύσουμε την υγεία μας. Ο εμβολιασμός για απόκτηση του Green pass γίνεται για να μειωθεί η πίεση στο σύστημα Υγείας. Άπαξ και δεν υπάρχει πίεση δεν υπάρχει και λόγος χρήσης του επισήμανε και τόνισε πως είναι το πρώτο που θα επανέλθει εάν ξανανέβει η πίεση στο σύστημα Υγείας».

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατέληξε λέγοντας: «Τα μοντέλα προβλέπουν ότι μάλλον τον Οκτώβριο θα έχουμε και πάλι πίεση στο Σύστημα Υγείας. Αυτό σημαίνει πως το Green pass, μπορεί να επανέλθει τότε και εάν κάποιος κάνει εμβόλιο μόνο γι΄αυτό τον λόγο θα έχει πρόβλημα και για την είσοδό του σε εσωτερικούς χώρους και προβλήματα ταξιδιωτικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ