16/05/2021

Χαστούκι στους ανίκανους, γροθιά στο κατεστημένο.

Array

image20

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Ø Η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο. Για το αδιέξοδο αυτό ευθύνονται τα δύο μεγάλα κόμματα με την πολιτική τους η οποία έχει οδηγήσει τον κόσμο σε κατάσταση εξαθλίωσης. Εμείς ως Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο συνεργαζόμαστε με το ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να τρέψουμε αυτή την καταστροφική και προδοτική πολιτική.
Ø Αυτή τη στιγμή τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη υπάρχουν δύο

αντιμαχόμενα στρατόπεδα. Από τη μια μεριά βρίσκονται τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τα οποία εκφράζουν το διεθνές κεφάλαιο και από την άλλη οι πολίτες, οι οποίοι υφίστανται τα ολέθρια αποτελέσματα της πίεσης που ασκούν οι αγορές. Δυστυχώς οι πολιτικοί παίζουν το ρόλο του διαμεσολαβητή ανάμεσα στους πολίτες και τα μεγάλα συμφέροντα.

Ø Εχουν χαθεί όλα τα προνόμια που αποκόμισαν οι πολίτες και οι εργαζόμενοι της Ευρώπης τις δεκαετίες ΄60-80 λόγω τόσο της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης όσο και της διολίσθησης της Σοσιαλδημοκρατίας σε δεξιές θέσεις τη δεκαετία του ΄90.
Ø Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο παρατηρείται ένα κενό στο αριστερό κομμάτι της σοσιαλδημοκρατίας και επειδή η φύση και η ζωή απεχθάνεται το κενό είναι ανάγκη να επαναπροσδιοριστούν οι θέσεις της Αριστεράς τόσο στη χώρα μας όσο και σε διεθνές επίπεδο ώστε να γίνει εφικτή η έξοδος από την οικονομική κρίση που πλήττει κυρίως τη χώρα μας. Η χώρα μας χρησιμοποιήθηκε εσκεμμένα ως «οδηγός» σε ένα πείραμα χειραγώγησης των λαών προς όφελος των συμφερόντων των ολίγων.
Ø Εμείς παλεύουμε να βγει η χώρα από την κρίση ακολουθώντας όλους τους νόμιμους τρόπους- προσφυγή σε Διεθνείς Οργανισμούς- και με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου που έχουν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν από άλλες χώρες πχ. Ισημερινός ώστε να απαλειφθεί το τοκογλυφικό μέρος του χρέους, το κομμάτι δηλαδή που είναι απεχθές, και να προχωρήσουμε σε αποπληρωμή του μέρους εκείνου το οποίο είναι πραγματικά οφειλόμενο. Ο ελληνικός λαός δεν ειναι ούτε «μπαταξής», ούτε τεμπέλης, ούτε αφερέγγυος. Δεν θέλει να εξαπατήσει κανέναν ούτε να καταχραστεί κάτι που δεν είναι δικό του.
Ø Συνιστώσα στη λύση του προβλήματος είναι να εφαρμοστεί η ρήτρα ανάπτυξης παράλληλα με το δανεισμό –όπως ακριβώς εφαρμόστηκε το 1952 στην χρεοκοπημένη Γερμανία. Επίσης το επιτόκιο δανεισμού των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας την οποία χρηματοδοτούν τα κράτη μέλη ως μηχανισμό στήριξης, πρέπει να είναι ίδιο με αυτό των ιδιωτικών τραπεζών. Δεν μπορεί οι ιδιώτες να δανείζονται με επιτόκιο 1% ενώ τα κράτη με 6-7%.
Ø Είναι προφανές ότι τα μεγάλα συμφέροντα έχουν κατασκευάσει τις ράγες πάνω στις οποίες επιθυμούν να κινηθούν οι λαοί. Εμείς δεν επιθυμούμε να γίνουμε μηχανοδηγοί του τραίνου τους. Γι΄ αυτό αγωνιζόμαστε να χαράξουμε καινούργιες ράγες οι οποίες θα επιτρέψουν στους πολίτες να ζουν με αξιοπρέπεια, αξιοποιώντας τόσο τις θυσίες τις οποίες έχουν κάνει τόσα χρόνια, όσο και τον πλούτο της χώρας αλλά και τα κοινωνικά αγαθά όπως ο πολιτισμός και το περιβάλλον.
Ø Στόχος μας δεν είναι η έξοδος από την Ευρωζώνη(προς το παρόν). Στόχος μας είναι η αλλαγή των συνθηκών που έχουν διαμορφώσει οι συντηρητικές δυνάμεις που επικρατούσαν μέχρι στιγμής στο ευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό. Σήμερα δημιουργείται ένα νέο ρεύμα όπου οι προοδευτικές δυνάμεις βρίσκονται σε δυναμική πορεία εξουσίας ενώ οι λαοί έχουν κατανοήσει πλέον την αξία της αντίστασης στην ανθρωποφάγα πολιτική που εφαρμόζεται.
Ø Η Ε.Ε έχει κοινή νομισματική πολιτική δεν έχει όμως κοινή δημοσιονομική πολιτική, ούτε κοινή εξωτερική – αμυντική πολιτική. Προκειμένου λοιπόν να λειτουργήσει σωστά η ΕΕ απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρξουν τομείς κοινής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα.
Χορτάσαμε ανεργία, ξεπούλημα και εξαθλίωση.
ΟΧΙ στην αυτοκτονική οικονομική πολιτική.
Χαστούκι στους ανίκανους, γροθιά στο κατεστημένο.
Τώρα όλοι ανακαλύπτουν το αδιέξοδο ( στημένο παιχνίδι) , όταν κάποιοι το φωνάζαμε από το Νοέμβριο του 2009…
Μπείτε στο κανάλι ”Mega Stylianos ” του You Tube και “δείτε τα όλα”!
Στέλιος Χρυσοστομίδης
Υποψήφιος στην Α’ Αθήνας
ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ