15/05/2021

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Array

20120428-183743.jpgΈνας Πειραιάς γεμάτος χρώμα μέσα στις ανοιξιάτικες μέρες που κάποιοι τις θέλουν γκρίζες…
Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου, κκ Σεραφείμ, πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ, από το Δήμαρχο κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο, τα εγκαίνια της Ανθοκομικής Έκθεσης Πειραιά.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κκ Σεραφείμ, μιλώντας κατά την τελετή των εγκαινίων, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι, μέσα σε αυτή τη γενική θλίψη και οδύνη, στα πολυποίκιλα δρώμενα, η έκθεση αυτή αποτελεί όαση και μίλησε για την αρμονία και τη σοφία που έχει δημιουργηθεί η φύση, τονίζοντας:
«Κάθε ταπεινό ανθός, κάθε κλωνάρι, εμπεριέχει μια τεραστία σοφία αρμονία και ποιότητα
που δεν μπορεί να κατανοήσει ο ανθρώπινος νους, αλλά μπορεί και θαυμάζει.
Αισθανόμεθα, αγαπητέ φίλε Βασίλη, μεγάλη ευγνωμοσύνη σε σένα και στη σοφή σκέψη σου, να μεταφέρεις μέσα στην πόλη μας, σε αυτή την μοναδική πόλη, αυτή την όαση των
ουρανών.
Σε συγχαίρω γιατί ήδη αυτό το γεγονός έγινε θεσμός στη πόλη μας και εύχομαι υπέρβαση όλων των προβλημάτων, μέσα από τη σοφία, την αρμονία, την χαρά και την ευλογία, του να αγαπάμε αυτά, που ο Θεός μας έδωσε. Εύχομαι υγεία και δύναμη και υπέρβαση όλων των αλγεινών θεμάτων που μαστίζουν τον βίο μας.»
​Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Σεβασμιώτατε σας ευχαριστώ για τα θερμά σας λόγια, με την βοήθεια του Θεού, θα τα καταφέρουμε.
20120428-183906.jpgΕίμαι υπερήφανος για τους συνεργάτες μου, μαζί ονειρευτήκαμε ότι ο Πειραιάς δεν έχει μόνο παρελθόν, μπορεί να έχει και ένα μέλλον στο οποίο θα βρει την παλιά αρχοντιά του, την αίγλη του και θα μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια τα παιδιά μας. Είπαμε ότι θα ξεβρωμίσουμε τον Πειραιά από ό,τι τον ρυπαίνει κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Φιλοδοξία μου μεγάλη είναι, να μπορούν τα εγγόνια μου, μετά από 20-25 χρόνια, να λένε αυτά τα όμορφα έργα για τα παιδιά του Πειραιά, έγιναν όταν δήμαρχος ήταν ο παππούς μας. Αυτή την ανθρώπινη φιλοδοξία έχω.
Σήμερα έχουμε μια πόλη καθαρή και βεβαίως στην λειτουργία του Πειραιά, δεν υπάρχει ούτε η μεταφορική βρωμιά. Είμαστε όλες και όλοι υπηρέτες των δημοτών μας.
Πέρυσι, τέτοια εποχή, κάναμε την πρώτη ανθοκομική έκθεση με τους Έλληνες φυτοριούχους. Το στοίχημα που βάλαμε ήταν αυτή την απόπειρα να την κάνουμε θεσμό. Φέτος, έχουμε την δεύτερη ανθοκομική έκθεση που είναι καλύτερη και πληρέστερη από πέρυσι. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα βρεθεί δήμαρχος στο μέλλον, να διακόψει, να αναστείλει αυτόν τον θεσμό.
Εμείς εδώ στον Πειραιά, στο εθνικό μας λιμάνι, αγαπάμε όλα τα χρώματα γιατί είναι ομορφιά, είναι ζωή. Τρία χρώματα όμως, αγαπάμε περισσότερο. Το εθνικό γαλάζιο, το γαλάζιο του λιμανιού μας, της θάλασσας μας, το αθλητικό κόκκινο, και θα φωταγωγήσουμε την πόλη μας, τη στιγμή που θα πάρει το κύπελλο ο Ολυμπιακός και το φυτικό πράσινο. Αγαπάμε αυτή την ομορφιά της φύσης.
Βάζουμε ένα στοίχημα, να ομορφύνουμε τα μπαλκόνια μας, να ομορφύνουμε την γειτονιά μας, να ομορφύνουμε την πόλης μας. Επίσης, στόχος αυτής της ανθοκομικής είναι να μπολιάσει όλα τα παιδιά του Πειραιά με αγάπη για τα λουλούδια. Γι αυτό θα συμμετέχουν όλα τα σχολεία του Πειραιά σε έναν διαγωνισμό ζωγραφικής όπου η βράβευση θα είναι λουλούδια και φυτά, για να φυτέψουν στα σχολεία τους.
Ο Πειραιάς να έχει τον ιστορικό του ρόλο, να σηκώσει και να είναι πρωταγωνιστής για να σηκωθεί ολόκληρη η Ελλάδα και να πάει πιο μπροστά. Δεν μας ταιριάζει ο ρόλος της μοιρολατρίας και της ηττοπάθειας. Δεν μας ταιριάζει ο ρόλος της ενδοτικότητας.
Να ζητήσουμε ως Ελληνίδες και Έλληνες να σεβαστούν την εθνική μας αξιοπρέπεια. Να επιβάλουμε σεβασμό στην εθνική μας αξιοπρέπεια. Γι αυτό, παρά το γεγονός ότι έχω πει πως, ο Πειραιάς είναι το κόμμα μου και είναι μεγάλο κόμμα ο Πειραιάς, αυτή την περίοδο που είναι προεκλογική, ας έχει ο Πειραιάς άλλη μια πρωτιά. Να έχουμε την μεγαλύτερη συμμετοχή στις εκλογές. Οι εκλογές δεν είναι κατάρα είναι γιορτή της δημοκρατίας. Στερηθήκαμε τις εκλογές όταν είχαμε δικτατορία.
Τώρα ο ελληνικός λαός έχει την ευκαιρία να τιμήσει, να μαυρίσει, να δοκιμάσει κάποιους. Να έχουμε λοιπόν και άλλη μια πρωτιά, την πρωτιά της συμμετοχής στη δημοκρατία.
Θέλω να σας υποσχεθώ ότι κάθε ημέρα θα υλοποιείται και ένας στόχος από το πρόγραμμα μας. Κάθε ημέρα ο Δήμαρχος του Πειραιά, οι Αντιδήμαρχοί του και οι συνεργάτες του, θα είμαστε μπροστά στις ευθύνες μας και στις ανάγκες των δημοτών.
Μα για λουλούδια θα σκορπάμε χρήματα; λένε μερικοί. Καταρχήν αυτή η έκθεση κοστίζει μηδέν και κοστίζει μηδέν γιατί εμείς έχουμε ιερό σεβασμό στο ευρώ του Έλληνα πολίτη. Κυριολεκτώ όταν λέω ότι κοστίζει μηδέν και επιπλέον θα κερδίσουμε. Γιατί οι φυτοριούχοι, όταν τελειώσει η έκθεση, θα δώσουν δωρεάν και ένα μεγάλο αριθμό φυτών, δέντρων, θάμνων και λουλουδιών, για να κάνουμε την επίθεση με πράσινο και λουλούδια στην πόλη μας. Δωρεάν, τα οποία κάποτε θα τα αγόραζε ο Πειραϊκός λαός.
Γιατί ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του, διαπραγματευόμαστε το συμφέρον του Πειραιά με μεγαλύτερο πάθος απ΄ ότι το δικό μας ιδιωτικό συμφέρον.
Θέλω να υπενθυμίσω στη μνήμη μας, ότι με το λουλούδι η ελληνική οικογένεια έχει παραδοσιακή σχέση.
Ακόμη και στην άνυνδρη Μάνη, από το νερό που δεν υπήρχε, η αείμνηστη μητέρα μου, έβαζε έναν βασιλικό, ένα δυόσμο και μια λεβάντα και τα πότιζε από το υστέρημα του νερού που πίναμε.
Γιατί η ζωή δεν είναι μόνο φαγητό και χρήματα, είναι άλλες αξίες. Γι αυτό εμείς σε κάθε μας βήμα πιστεύουμε στο θεό. Δεν είμαστε κρέας, δολάρια και ευρώ. Είμαστε αξίες αυτός είναι ο Ελληνικός Πολιτισμός. Ανθρωποκεντρικός.
Ο Πειραιάς θα τα καταφέρει και ελπίζω να τα καταφέρει και η Ελλάδα. Είμαστε καλύτερα εφέτος απ’ ότι είμαστε πέρυσι. Του χρόνου θα είμαστε ακόμη καλύτερα απ’ ότι είμαστε φέτος.
Αυτή η εικόνα στο κέντρο της πόλης, κάποτε θα φύγει. Εδώ θα είναι πενταστερα ξενοδοχεία, εδώ θα είναι το μετρό. Θα έχουμε ανθοκομική έκθεση. Κάποια στιγμή η Β. Γεωργίου, θα γίνει πεζόδρομος για να ενώσει τις δύο πλατείες. Θυμάστε την Αγίου Κωνσταντίνου που ήταν αποθήκη υποδοχής παράνομου πάρκινγκ; Σήμερα, είναι μία πολύ όμορφη πλατεία. Συγχαρητήρια στους εργαζόμενους του Δήμου. Δωρεάν έγινε, δεν ξοδέψαμε λεφτά, με το πάθος έγινε.
Το Δημοτικό Θέατρο έρχεται, και, ολόκληρη η Ελλάδα και η Ευρώπη θα έρχεται να παίρνει πολιτιστική λάμψη.
Ο Πειραιάς αναγεννιέται, αλλάζει. Τον Πειραιά της καρδιάς μας τον αγαπάμε και θα τον υπηρετήσουμε για όλη μας τη ζωή. Πειραιώτισσες και Πειραιώτες αγκαλιάστε πιο πολύ τον Πειραιά μας.»
Μιλώντας η εκπρόσωπος των Ελλήνων παραγωγών και φυτοριούχων της Αττικής, κα Ολυμπία Κοντοστεργίου, τόνισε:
«Στον Πειραιά αυτή η έκθεση γίνεται θεσμός. Στην προσπάθεια του Δήμου Πειραιά για έναν Πειραιά γεμάτο φυτικό πράσινο, ερχόμαστε αρωγοί και συμβάλουμε και εμείς οι Έλληνες καλλιεργητές, για ένα καλύτερο περιβάλλον στην πόλη μας.
Οι Έλληνες παραγωγοί ειδικά σήμερα, τονίζοντας την συμβολική και ουσιαστική σημασία αυτής της Έκθεσης, σε έναν Πειραιά που δεν θέλουμε να είναι γεμάτος τσιμέντο και νέφος, παροτρύνουμε και συμβουλεύουμε, να γεμίσει κάθε ελεύθερος χώρος, εσωτερικός και εξωτερικός με άνθη. Αυτό δεν είναι πολυτέλεια, είναι πνοή ζωής.
Σκοπός της έκθεσης αυτής είναι η απόκτηση ελληνικών ανθεκτικών, ποιοτικά ελεγμένων και φθηνών, καλλωπιστικών λουλουδιών απ’ όλους τους Έλληνες. Επίσης, τη σωστή ενημέρωσή τους για την φροντίδα των λουλουδιών.
Το Μήνυμα μας: «φυτεύετε μόνο Ελληνικά φυτά, που είναι καλλιεργημένα από ελληνικά χέρια και πιο ανθεκτικά», έγινε βίωμα στον καταναλωτή, με αποτέλεσμα να ζητάει μόνο ελληνικά ανθοκομικά προϊόντα αλλά και σε εμάς τους Έλληνες ανθοπαραγωγούς, να προσπαθούμε για την καλύτερη ποιότητα των προϊόντων μας, την βελτίωση των εγκαταστάσεων μας, και με αποτέλεσμα να έχουμε γίνει ανταγωνιστικοί έναντι των εισαγομένων φυτών, που δυστυχώς έχουν κατακλίσει την ελληνική αγορά.
Στόχος μας είναι να μπορέσει να αναπτυχθεί περισσότερο η ελληνική ανθοκομία και να συμβάλλει στην εθνική μας οικονομία. Είναι ένας κλάδος δυναμικός, της αγροτικής ζωής του τόπου, με πολλές δυνατότητες και προοπτικές. Πιστεύουμε ότι όλος ο Πειραιάς και τα προάστια του, θα επισκεφθούν την έκθεση για να δουν, να προβληματιστούν και να συζητήσουν για ένα καλύτερο περιβάλλον. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα εγγόνια του. Μην κάνουμε λοιπόν το λάθος να αφήσουμε παρακαταθήκη στα παιδιά μας, ένα μολυσμένο περιβάλλον. Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας τον Δήμαρχο Β. Μιχαλολιάκο, τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου κ Γ. Βοιδονικόλα και την Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου, για την άψογη συνεργασία που έχουμε και την στήριξη τους στην ελληνική ανθοκομία, στους Έλληνες παραγωγούς και στα ελληνικά ανθοκομικά προϊόντα. Προτιμάτε τα ελληνικά προϊόντα για να πάει η Ελλάδα μπροστά.»
Στην εκδήλωση, η Φιλαρμονική του Δήμου ψυχαγώγησε τους παρευρισκομένους και τους επισκέπτες της έκθεσης.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν:
Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β. Κορκίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Π. Κουβάτσος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Στ. Διαμαντίδης, οι Αντιδήμαρχοι: Αν. Κάρλες, Γ. Βοϊδονικόλας, Λ. Σαρρή, Γ. Δαβάκης, Κ. Λαουλάκου, Μ. Φύκια, Στ. Κωνσταντούζος, Π. Πουλικαράκος. Οι εντεταλμένοι Δημ. Σύμβουλοι: Ηλ. Κατσαφάδος, Π Ζερβουλάκος.
Οι Πρόεδροι του ΟΠΑΝ κ. Γ. Σιγάλας, της ΚΟΔΕΠ κα Π. Καλαγιά.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Ι. Αγγελόπουλος, Ι. Δανιήλ, Π. Ρέππας, Ι. Παππάς, Χ. Τουμπέκης, Ε. Καψοκόλης, Μ. Καλαϊτζάκης, οι πολιτευτές: Μ. Τσέγκα, Γ. Χατζημανωλάκη, Ν. Ανανιάδης, ΄
Η Πρόεδρος της Β΄ Δημ. Κοινότητας, κα Ε. Ανδριανοπούλου, Κοινοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι συλλόγων και πλήθος κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ