Έφυγε απο τη ζωη ο καθηγητής Γιάννης Κυριόπουλος – Ηταν διασωληνωμένος σε ΜΕΘ με Κορωνοϊό και τριπλά εμβολιασμενος

Έφυγε απο την ζωη σε ηλικια 75 ετων ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Γιάννης Κυριόπουλος, που νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς με νόσο Covid.

H επιδείνωση της υγείας του καθηγητή Κυριόπουλου ήταν ραγδαία και είχε μολυνθεί με κορωνοϊό και νοσούσε τα τελευταία δύο 24ωρα.

Διακομίστηκε αρχικά στο Ιπποκράτειο όπου διαγνώστηκε η σοβαρή λοίμωξη και κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του και στη συνέχεια στον Ευαγγελισμό όπου υπήρχε διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ covid.

Παρά τον τριπλό εμβολιασμό του, η επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του ομότιμου καθηγητή Οικονομικών της Υγείας και πρώην κοσμήτορα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), οδήγησε τάχιστα σε πολύ σοβαρή λοίμωξη.

Ο Γιάννης Κυριόπουλος, MD, MPH, MSc, PhD σπούδασε ιατρική και επιδημιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στη Δημόσια Υγεία, την Κοινωνική Πολιτική και τα Οικονομικά της Υγείας.
Από το 1985 ήταν Καθηγητής και Διευθυντής του Τομέα Οικονομικών της Υγείας, ενώ είχε εκλεγεί τέσσερις φορές Κοσμήτωρ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

Είχε επίσης διατελέσει Σύμβουλος των Ελληνικών Κυβερνήσεων, Έκτακτος Σύμβουλος στην Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και Έκτακτος Σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ