Πολιτικός σάλος με την παρέμβαση του Κωστα Μπακογιάννη για την Μαρίν Λεπέν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση προεβει ο Κώστας Μπακογιαννης καθως σχολίασε τα αποτελέσματα των Γαλλικών εκλογών. Ο Κώστας Μπακογιαννης δεν μας εχει συνηθίσει στο να παρέμβαινει στην πολιτική ζωη ούτε της χώρας μας, ούτε διεθνώς και η κίνηση του αυτή ξάφνιασε πολλούς.

Συγκεκριμένα ο Κώστας Μπακογιαννης αναφερει:

Λεπέν 2002. 18%
Λεπέν 2017. 34%
Λεπέν 2022. 42%
Μεγαλη ανάσα και ανακούφιση αλλά όχι χαλάρωση.
Τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

Τα σχόλια που προκάλεσε

ΛΑΟΣ 2004 2,19%
ΛΑΟΣ 2007 3,80%
ΛΑΟΣ 2009 5,63%
ΛΑΟΣ 2012 εκτός Βουλής
Μεγάλη ανάσα και ανακούφιση.
Οι Αδωνις-Βορίδης-Πλεύρης είναι στη ΝΔ και είναι υπουργοί

Καλά, συνεχίστε εσείς τη πολιτική των open borders, καντε μαγκες κάτι διακινητες προτείνοντας τους για παρασημοφορησεις και μετά κλάψτε γιατί ανεβαίνει η Λεπέν.

Δεν ξέρουν να χειρίζονται τον λόγο σε αυτή την οικογένεια. Αυτά που γράφουν έχουν μόνιμα πάνω από μια ανάγνωση…

Οι διεθνιστές τα έκαναν πάνω τους αυτό που έρχεται είναι σεισμός. Οι αυτόχθονες λαοί της ΕΕ δεν θέλουν την πολιτική της παγκοσμιοποίησης!

Είπε αυτός που ξήλωνε παγκάκια στην Βικτωρίας για να μην κοιμούνται πρόσφυγες. Ξεκάθαρα καμία σχέση με Λεπέν.

Κωστάκη, είτε κάτι κάνει λάθος η πολιτική τάξη στην Ευρώπη, είτε οι ακροδεξιοί δεν ξέρουν τι πάει να πει αντισύλληψη και αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Σκέψου τι είναι πιθανότερο.

https://twitter.com/dimitriosl1/status/1518484781620731905?s=21&t=G2k3fSuX0crmNuvfhLTfeQ

…πλευρης γεωργιαδης βοριδης ειναι μεσα σας

Γαλλικές εκλογές : Τα τελικά αποτελέσματα

Ο Εμανουέλ Μακρόν κέρδισε με 17 μονάδες διαφορά και επανεξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας συγκεντρώνοντας 58,5% των ψήφων, όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, μετά την καταμέτρηση του 100% των ψηφοδελτίων.

Η Μαρίν Λεπέν έλαβε 41,45% των ψήφων, καταγράφοντας την μεγαλύτερη της εκλογική επίδοση. Πολύ μεγαλύτερη από τις προηγούμενες εκλογές, ενώ αντιστοίχως ο Μακρόν πήρε πολύ μικρότερο ποσοστό, σε σύγκριση με τον άνετο θρίαμβο που είχε καταγράψει.

Η συμμετοχή ανήλθε στο 72% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Τα πάντα τώρα θα κριθούν στις εκλογές του Ιουνίου όπου θα καθοριστεί η σύνθεση της επόμενης Βουλής. Η Μαρίν Λεπέν δήλωσε πως θα ηγηθεί για άλλη μια φορά στο κόμμα της, παρά τις προγενέστερες δηλώσεις της που ήθελαν τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου να είναι η τελευταία της κάθοδος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ