Ραγδαίες εξελίξεις με την τέταρτη δόση για το εμβολιο: Ξαφνικά θα ισχύσει για όλους μεσα στο καλοκαίρι

Αν και οι περισσότεροι θεωρούσαν δεδομένο ότι η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της Covid δεν θα περιοριστεί μόνο στις ευπαθείς ομάδες, αλλά θα είναι για όλον τον πληθυσμό, μέχρι τώρα αυτό φαινόταν ότι θα γίνει από τον Σεπτέμβριο, όταν και η τουριστική περίοδος θα οδεύει στο τέλος της και θα «θυμηθεί» ξανά η Κυβέρνηση ότι υπάρχει πρόβλημα με τον κορωνοϊό.

Ωστόσο, υπάρχει ανατροπή των δεδομένων, καθώς στη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών (23/6) αναμένεται, σύμφωνα με το Open, να συζητηθεί ακριβώς αυτό το ενδεχόμενο, της 4ης δόσης για όλους εντός του καλοκαιριού και δεν αποκλείεται να αποφασιστεί κιόλας!

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο πλάνο είναι να ανοίξει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση (ή δεύτερη ενισχυτική για όσους δεν «χτυπάει» καλά το τέταρτη) για όλες τις ηλικίες άνω των 18 ετών, χωρίς την ύπαρξη της υποχρεωτικότητας (προς το παρόν;), αλλά με ισχυρή σύσταση.

Η αύξηση σε κρούσματα και νοσηλείες που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας και κυρίως στους τουριστικούς προορισμούς, αλλά και η εμφάνιση υποπαραλλαγών της Όμικρον που είναι πολύ πιο μεταδοτικές, έχουν προκαλέσει συναγερμό και δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που ζητούν επαναφορά κάποιων μέτρων, όπως π.χ. οι μάσκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ