19/05/2021

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΤΡΟΙΚΑΣ !

Array

Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος
Ο κ. Τσίπρας που πήρε σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την διερευνητική εντολή, άρχισε να φουσκώνει και να το παίζει Σόιμπλε ή Γιούνγκερ ή και Μέρκελ. Άρχισε να στέλνει εκβιαστικά μηνύματα στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, λέγοντάς τους ότι για να συζητήσω μαζί σας θα μου στείλετε επιστολές με τις οποίες θα παίρνετε πίσω τις υπογραφές σας για την εφαρμογή της Μνημονιακής πολιτικής. Μα είναι δυνατόν επειδή ο λαός τον τίμησε με την αγανακτισμένη ψήφο του να θέτει εκβιαστικά θέματα στους άλλους;
Από αυτό και μόνο καταλαβαίνει κανείς σε τι περιπέτειες μπλέξαμε με αυτή την νοοτροπία.
Δεν διδάσκονται αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ από την ιστορία και νομίζουν ότι τα ποσοστά που πήραν είναι και τα πραγματικά. Ευτυχώς δεν είναι. Ευκαιριακά είναι και μάλιστα αν τα καταφέρουν και ασκήσουν εξουσία τότε θα δουν το «πόσα απίδια» πιάνει ο σάκος και πόσο γρήγορα θα προσγειωθούν στην πραγματικότητα.
Όσο αφορά στο θέμα του εκλογικού νόμου που συνεχώς το θίγουν στα τηλεπαράθυρα όλοι οι του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας το έθιξε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι κάτι πάλι πρωτόγνωρο. Το νόμο βάσει του οποίου έγιναν οι εκλογές τον ήξεραν, τον αποδέχθηκαν και σύμφωνα με τις διατάξεις αυτού του νόμου κατέβηκαν, άσχετα αν είναι δίκαιος ή άδικος. Αλλά άπαξ και τον αποδέχθηκαν είναι καλλίτερο να σιωπούν και να προσπαθήσουν πείσουν πραγματικά τους έλληνες με την πολιτική τους να τους καταστήσει πρώτο κόμμα και να τον αλλάξουν. Οι φωνές διαμαρτυρίας τους είναι εκ του πονηρού και θυμίζουν τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια που αφού οι δύο ομάδες αποδέχονται τον διαιτητή, όταν χάνει η μια, την ήττα της την αποδίδει στον διαιτητή και όχι στο κακό παιχνίδι που έκαναν οι παίκτες της.
Αν κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιληφθείτε έγκαιρα ότι ο ελληνικός λαός σας έδωσε μια ευκαιρία να παίξετε καθοριστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας, όχι για το πρόγραμμά σας που όπως φαίνεται αρχίζετε και το στρογγυλεύετε, αλλά γιατί ήθελε να τιμωρήσει αυτούς που τον έφεραν στη κατάσταση που είναι σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ