6/05/2021

Α.Σαμαράς: Δεν θα δεχθώ την έξοδο της Ελλάδος από το Ευρώ

Array
Α.Σαμαράς: Δεν θα δεχθώ την έξοδο της Ελλάδος από το Ευρώ

Σε ναυάγιο οδηγήθηκε και η σημερινή συνάντηση Τσίπρα-Σαμαρά, με τον πρόεδρο της ΝΔ να διευκρινίζει με δήλωσή του πως δεν μπορεί να δεχθεί όσα του προτείνει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ καθώς αυτά οδηγούν στην έξοδο της χώρας από το ευρώ και στην χρεοκοπία της Ελλάδος.«Εξήγησα στον κ. Τσίπρα ότι οι όροι που έθεσε δεν οδηγούν σε επαναδιαπραγμάτευση της πολιτικής του Μνημονίου, αλλά σε μονομερή καταγγελία της και άμεση πτώχευση της χώρας. Του επανέλαβα ότι είμαι διατεθειμένος να στηρίξω μια κυβέρνηση Σωτηρίας με τη συμμετοχή όλων, με στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την αλλαγή της πολιτικής του Μνημονίου. Του είπα ότι είμαι διατεθειμένος να δώσω ανοχή ακόμα και σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας, χωρίς τη δική μας συμμετοχή, με απαρέγκλιτο όρο την παραμονή μας στο ευρώ. Του επεσήμανα, ότι με την επιστολή που έστειλα στους δανειστές μας έθεσα για πρώτη φορά επίσημα αυτό που ως τότε δεν είχε τολμήσει να θέσει κανείς: Την ανάγκη αλλαγών – τροποποιήσεων – στην οικονομική πολιτική, ώστε να υπάρξει ανάκαμψη και να σταματήσει η ανεργία. Αυτό που ως πρόσφατα πολλοί μας έλεγαν ότι «δεν γίνεται»… Και οι εταίροι μας, με την αποδοχή της επιστολής μου εκείνης, το αποδέχθηκαν! Είναι λοιπόν, ένα «κεκτημένο» για την Ελλάδα, όχι κάτι που θα ‘πρεπε να πάρουμε πίσω», τόνισε στη δήλωσή του ο αρχηγός της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς, υπενθύμισε πως ο Ελληνικός λαός ψήφισε δύο πράγματα:

  • Την παραμονή στο ευρώ και
  • Την αλλαγή πολιτικής

Εκτίμησε μάλιστα πως αυτή τη στιγμή, σε αυτά τα δύο αιτήματα καταφέραμε να έχουμε τη συμπαράταξη και πολλών άλλων ευρωπαϊκών κρατών και πως εκεί, πρέπει να επιμείνει η Ελλάδα.

«Ο κ. Τσίπραςμε την καταγγελία της σύμβασης ζητά κάτι εντελώς διαφορετικό, που απομονώνει την Ελλάδα από παντού. Δεν μου ζητά ο κ. Τσίπρας να αποσύρω την υπογραφή μου! Μου ζητά να δεχθώ την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και τη χρεοκοπία της χώρας. Κι αυτό δεν πρόκειται να το κάνω», κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας πως η προσπάθεια της ΝΔ δεν είναι μόνο να αποφύγουμε τα χειρότερα αλλά να οδηγηθεί η χώρα μέσα από απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, σε πορεία Ανάπτυξης και πως η ΝΔ είναι η μόνη παράταξη που έχει Σχέδιο για την επιλογή αυτή.

newsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ