Συνάντηση Δένδια με τον Αμερικανό πρέσβη για τις επικίνδυνες εξελίξεις στη Λιβύη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δυσάρεστες εξελίξεις των τελευταίων ωρών στη Λιβύη με την παράνομη συμφωνία με την Τουρκία ήταν το κύριο θέμα συζήτηση στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνη.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εξωτερικών και ο Αμερικανός πρέσβης συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρεται στη συμφωνία που υπέγραψαν η Λιβύη και η Τουρκία για τους υδρογονάνθρακες και δηλώνει:

«Το τουρκο-λιβυκό “μνημόνιο” του 2019 είναι παράνομο, άκυρο και ανυπόστατο. Ως εκ τούτου, ουδείς έχει δικαίωμα να το επικαλείται (από την ανακοίνωση του @GreeceMFA για την υπογραφή “μνημονίου συνεργασίας” μεταξύ της κυβέρνησης εθνικής ενότητας (GNU) της Λιβύης και της Τουρκίας)».

Να σημειωθεί ότι μετά την παράνομη συμφωνία ο Νίκος Δένδιας μίλησε τηλεφωνικά με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι και οι δυο άντρες ξεκάθαρα αμφισβήτησαν τη νομιμότητα της λιβυκής κυβέρνησης εθνικής ενότητας να υπογράψει το εν λόγω μνημόνιο κατανόησης με την Τουρκία.Μάλιστα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Κάιρο για διαβουλεύσεις την Κυριακή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ