Array

Νέο προκλητικό άρθρο της Bild: "Έλληνες τί έχετε κάνει με τα δισεκατομμύριά μας;"

bild ellines ti exete kaneiΑυτό είναι ένα ακόμα δημοσίευμα της γερμανικής Bild, που προκαλεί τους Έλληνες. Τίτλος του άρθρου: Έλληνες, τί έχετε κάνει με τα δισεκατομμύρια μας;

Μάλλον, το γερμανικό μέσο ενημέρωσης (;) ξεχνά τα τόσα δημοσιεύματα του διεθνούς (προσφάτως και του γερμανικού τύπου) που λένε ότι η Γερμανία έχει βγάλει κάμποσα δις από την ιστορία με την Ελλάδα και την χαμηλή ισοτιμία του ευρώ…

Το άρθρο στα ελληνικά έχει ως εξής:

Με την Ελλάδα να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, ο φόβος της ολικής απώλειας των δισεκατομμυρίων των οικονομικών ενισχύσεων από την ΕΕ αυξάνεται καθημερινά.

Τι έχουν απλούστατα κάνει οι Έλληνες με τόσα πολλά χρήματα που έχουν δανειστεί;

Από την Άνοιξη του 2010 οι ηγέτες των ευρωπαϊκών κρατών, οι τράπεζες και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), έχουν εγκρίνει προς την Ελλάδα δύο πακέτα διάσωσης, με το ποσό των σχεδόν 148 δισ. ευρώ να έχει αντληθεί. Η γερμανική βοήθεια από αυτά τα χρήματα ανέρχεται στα 35 δισ. ευρώ περίπου. Η Bild αποκαλύπτει πού έχουν πάει όλα αυτά τα χρήματα. Γεγονός είναι πως τα πιο λίγα χρήματα έχουν πάει στους απλούς Έλληνες.

Πακέτο Νο1 προς την Ελλάδα (2010 – 2011): 73 δισ. ευρώ σε έξι δόσεις

• Η μερίδα του λέοντος – περίπου 55 δισ. ευρώ – πήγαν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σε ιδιωτικές τράπεζες και σε ασφαλιστικές εταιρείες για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων χρεών.

• Περίπου 18 δισεκατομμύρια ευρώ εισέρευσαν στον κρατικό προϋπολογισμό. Μεταξύ άλλων, πήγαν στους μισθούς: Σχεδόν ένας στους τέσσερις εργαζόμενους είναι δημόσιος υπάλληλος στην Ελλάδα. Ή [άλλο ποσό πήγε] στις συντάξεις, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και οι συντάξεις και τα επιδόματα πολυτελείας, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τις ανύπαντρες κόρες των υψηλόβαθμων στρατιωτικών.

Πακέτο Νο2 προς την Ελλάδα (από 2012): Μέχρι σήμερα έχουν εκταμιευθεί 74,7 δισ. ευρώ

• 30 δισεκατομμύρια πήγαν με τη σειρά τους στις τράπεζες και στους ιδιώτες πιστωτές.

• 5 δισ. ευρώ σε τόκους.

• Με 18 δισεκατομμύρια υποστηρίχθηκαν οι ελληνικές τράπεζες, ενώ άλλα 7 δισεκατομμύρια θα ακολουθήσουν σύντομα τον ίδιο σκοπό.

• Πάνω από 14 δισεκατομμύρια δαπανήθηκαν για την εξόφληση ομολόγων που θα κατατεθούν στην ΕΚΤ.

Με πτώχευση της Ελλάδας (χρεοκοπία), είναι τα χρήματα [μάς] που θα χαθούν. Ο κ. Bernd Lucke, καθηγητής Οικονομίας του Πανεπιστημίου του Αμβούργου, υπολογίζει η δυνητική ζημιά στη Γερμανία να αγγίζει τουλάχιστον τα 25 δισ. ευρώ.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ

• Οι ιδιώτες πιστωτές (μεταξύ άλλων τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών), παραιτούνται των δικαιωμάτων τους για τα επόμενα χρόνια, ούτως ή άλλως, σε περίπου 100 δισ. ευρώ.

• Από το 1981, όπου η Ελλάδα προσχώρησε στην ΕΕ, έλαβε επιδοτήσεις από τα κοινοτικά κονδύλια της ΕΕ, π.χ. για την κατασκευή οδών, τη γεωργία κ.ά., ύψους 100 δισ. ευρώ και πάνω.

ΑΛΛΑ: Τα χρήματα αυτά δεν χρησιμοποιήθηκαν για να γίνει η ελληνική οικονομία βιώσιμη. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πρώην υπουργός της Ελλάδας, παραδέχτηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του στη FAZ (Frankfurter Allgemeine Zeitung), ότι σχεδόν όλα τα χρήματα είχαν πάει στην κατανάλωση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, το αδιανόητο τελικό συμπέρασμά είναι ότι 380 δισ. ευρώ δόθηκαν για να βοηθήσουμε την Ελλάδα, όπου έχουμε 33.600 ευρώ ανά κάτοικο ή 177 τοις εκατό του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) της χώρας.

Με το «Σχέδιο Μάρσαλ» στη Δυτική Ευρώπη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, [το ΑΕΠ] ήταν μόλις στο δύο τοις εκατό…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ