Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
Array

Εκτός στόχων τα έσοδα – Τι θα γίνει με τη δόση του Ιουνίου;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

EUR 534 355

Μόνο ευχάριστα δεν είναι τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2012. Τους πρώτους…
πέντε μήνες του χρόνου η υστέρηση σύμφωνα με πληροφορίες έχει ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια ευρώ και εν μέσω ακυβερνησίας ανάλογα αναμένονται να είναι κατά τα αποτελέσματα του Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Μάιο τα έσοδα προσέγγισαν τα 3,3 δισ. ευρώ, έναντι 3,8 δισ. ευρώ τον Μάιο 2011, ενώ συνολικά στο πρώτο 5μηνο υπάρχει μια μείωση σε σχέση με πέρυσι της τάξης του 1 δισεκατομμυρίου.

Με τους στόχους του προϋπολογισμού άμεσα συνδεδεμένους με τη δανειακή σύμβαση και με μεγάλες καθυστερήσεις σε όλους σχεδόν τους τομείς η επόμενη δόση μπαίνει σε περιπέτειες ειδικά από τη στιγμή που η δόση έχει συνδεθεί με έλεγχο της τρόικας η οποία για να καταφθάσει στη χώρα απαιτεί τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ακόμη και αν η τρόικα καταφθάσει την πρώτη εβδομάδα από τις εκλογές, αν κινηθούν δηλαδή γρήγορα οι διαδικασίες, οι ελεγκτές δεν θα βρουν παρά αστοχίες.

Μειωμένα έσοδα από τον ΦΠΑ λόγω μείωσης της εσωτερικής κατανάλωσης, υστέρηση σε ειδικά φορολογικά έσοδα όπως το χαράτσι μέσω ΔΕΗ το οποίο πήρε… μετεκλογική αναβολή κλπ

Κάπως έτσι δημιουργούνται και νέα ερωτήματα για εάν και κατά πόσο εκτός των δανειακών αναγκών οι εταίροι και δανειστές μας θα επιτρέψουν την εκταμίευση χρημάτων για τη στήριξη των κρατικών ταμείων.

newsit.gr

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ