Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
Array

Spiegel: Πάμε για ευρωομόλογο και ευρωπαίο υπουργό Οικονομικών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

cea7cf89cf81ceafcf82cf84ceafcf84cebbcebf8Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel που δημοσιεύεται σήμερα οι 4 θεσμικοί ηγέτες της ΕΕ, Μπαρόζο, Βαν Ρομπέι, Γιουνκέρ και Ντράγκι εργάζονται πυρετωδώς για μια «πραγματική ένωση προυπολογισμών» της Ευρώπης σύμφωνα με την οποία οι διάφορες χώρες δεν θα μπορούν πλέον να αυξάνουν τα χρέη τους ανεξάρτητα η μια από την άλλη.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εκδίδει το γερμανικό περιοδικό πριν την κυκλοφορία του, οι χώρες-μέλη που χρειάζονται επιπλέον χρήματα από όσα διαθέτουν θα πρέπει να γνωστοποιούν το ζήτημα στη Σύνοδο των υπουργών οικονομικών της Ενωσης που θα αποφασίζει αν το αίτημα είναι δικαιολογημένο. Στη συνέχεια θα εκδίδονται ευρωομόλογα για να χρηματοδοτηθούν αυτά τα νέα χρέη.
Ενας υπουργός οικονομικών της Ευρώπης θα οριστεί, σύμφωνα με το περιοδικό, για να προεδρεύει στη Σύνοδο των υπουργών οικονομικών. Επιπλέον θα δημιουργηθεί ένα νέο ευρωπαικό όργανο στο οποίο θα συμμετέχουν εκλεγμένοι βουλευτές εθνικών κοινοβουλίων.
Το περιοδικό Der Spiegel τονίζει ότι αυτό το σχέδιο των 4 ηγετών των θεσμών της ΕΕ θα ισχύει μόνο για τα νέα χρέη και όχι για τα παλαιά.
iefimerida.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ