Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023
Array

ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

tourkiko-proxeneio
Για τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία αλλοιώνει τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών προς όφελός της και για τις δραστηριότητες τουρκόφωνων μουσουλμάνων πολιτικών και πολιτευτών μίλησαν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ τα στελέχη της δημοτικής παράταξης “Σπάρτακος” στην Κομοτηνή.
Ομιλητές ήταν ο επικεφαλής της παράταξης Νεκτάριος Δαπέργολας, ο εκδότης της εφημερίδας “Αντιφωνητής” Κώστας Καραΐσκος και ο γνωστός δημοσιογράφος από την Ξάνθη Σεμπαεντήν Καραχότζα. Οι τρεις ομιλητές αναφέρθηκαν σε πολύ συγκεκριμένα παραδείγματα πολιτευτών από τους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης οι οποίοι με τις δραστηριότητές τους προβληματίζουν κάθε καλόπιστο παρατηρητή για το αν εργάζονται ως εκπρόσωποι της Ελλάδας ή της Τουρκίας.
Οπως ο επικεφαλής του “Σπάρτακου” ανέφερε: “Μιλάμε βεβαίως για την παραμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος από την παρέμβαση της Τουρκίας στα εσωτερικά μας. Γιατί, κακά τα ψέμματα, όταν μιλάμε για την μειονοτική ψήφο εννοούμε αυτό ακριβώς το πράγμα. Διαφορετικά τι πρόβλημα θα είχαμε με την ψήφο ενός μουσουλμάνου συμπολίτη μας, κανείς εδώ δεν έχει θρησκευτικά ή άλλα στερεότυπα που να παραμορφώνουν την πραγματικότητα. Και τουλάχιστον όχι εμείς, που και με πολλούς μειονοτικούς έχουμε τις καλύτερες των σχέσεων, αλλά και όσα λέμε ως παράταξη για το λεγόμενο μειονοτικό ζήτημα όχι μόνο δεν είναι σε βάρος της μειονότητας, αλλά είναι και για το συμφέρον της, καθώς στρέφονται αποκλειστικά και μόνο εναντίον της φασιστικής και επεκτατικής πολιτικής της Άγκυρας στην περιοχή, η οποία ακριβώς και στην ίδια τη μειονότητα επιβάλλει συνθήκες ασφυκτικού εναγκαλισμού, ποδηγέτησης και καταπίεσης – και περαιτέρω συνθήκες γκετοποίησης, απομόνωσης και κοινωνικής και πολιτιστικής υστέρησης και οπισθοδρόμησης. Δυστυχώς όμως, όπως προανέφερα, όταν μιλάμε πια σήμερα για μειονοτική ψήφο, μιλάμε κυρίως για κάτι που έχει σχέση με τουρκική παρέμβαση στις εθνικές ή τις αυτοδιοικητικές εκλογές”.
Ο δημοσιογράφος Σεμπαεντήν Καραχότζα από την πλευρά του μεταξύ άλλων τόνισε: “Από την Ξάνθη είχαμε πριν λίγες μέρες άλλη μια περιγραφή της κατάστασης, από τον γιατρό Μπαράν Μπουρχάν, που απέτυχε να εκλεγεί με το ΠαΣοΚ στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Ὁ κ. Μπαράν λοιπόν, πού εἶχε ἐκλεγεῖ πρίν 1,5 χρόνο περιφερειακός σύμβουλος με 7.000 σταυρούς, περιορίστηκε στούς 1.800, χάνοντας τήν ἕδρα γιά 300 μόλις ψήφους. Σύμφωνα μέ τίς δηλώσεις τοῦ ἰδίου στό ξανθιώτικο «Εμπρός» (10-5-12), τον έθαψε τό τουρκικό Προξενεῖο της Κομοτηνής”.
Από την πλευρά του ο εκδότης του “Αντιφωνητή” Κώστας Καραΐσκος αναφέρθηκε σε πρόσφατες δραστηριότητες των τουρκόφωνων υποψηφίων και μεταξύ άλλων ανέφερε: “Ζούμε μέσα στο ψέμμα, την ιδιοτέλεια, τη διγλωσσία και την υποκρισία, το ξέρουμε όλοι. Το τελευταίο παραμύθι που μας σερβίρουν είναι ότι η «μειονότητα» ψηφίζει πρόσωπα κι όχι κόμματα. Αυτό για να ερμηνεύσουν τις μεταγραφές και τις μετακινήσεις των ψήφων από εδώ προς τα εκεί. Για να δούμε λοιπόν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ: Το 2009 πήρε 1144 ψήφους και φέτος πήρε 11.000! Δεκαπλασίασε τις προσωπικές του ψήφους, μόνο από την άνοδο του κόμματος εντός της μειονότητας; Δεν είδαμε κάτι τέτοιο στη Ροδόπη. Μήπως έπαιξε ρόλο κάποια σχέση του με τις δουλειές που πάει να μας ανοίξει η Τουρκία στη Δωδεκάνησο, με νέες μειονότητες κτλ;”
Ολόκληρες οι τοποθετήσεις των ομιλητών εδώ:
http://rodopinews.gr/?p=32533
Οι τρεις ομιλητές τόνισαν πως ο σκοπός της συνέντευξης τύπου δεν ήταν καθόλου να υποδειχθεί στον ψηφοφόρο τι να ψηφίσει αλλά πως να μην ψηφίσει, δηλαδή πως να αποφύγει ως ελεύθερος πολίτης να ψηφίσει τους εντεταλμένους του προξενείου και όσους τόσα χρόνια υποθάλπουν αυτή την κατάσταση. Σε ερώτηση που τους έγινε ανέφεραν πως η συνέντευξη τύπου δεν έχει καμία σχέση με την προτροπή του Ευριπίδη Στυλιανίδη για ψήφο σε χριστιανό, τον οποίο όπως ανέφεραν καταδικάζουν εξίσου με τους υπόλοιπους ως μνημονιακό.
Δείτε φωτορεπορτάζ και βίντεο από την εκδήλωση στο RodopiNews TV: http://rodopinews.gr/?post_type=gab_gallery&p=32521
Δείτε φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση: http://rodopinews.gr/?post_type=gab_gallery&p=32506
makeleio.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ