Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
Array

Μήνυση του ΕΒΕΑ κατά της Τράπεζας της Ελλάδας για το κούρεμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μήνυση του ΕΒΕΑ κατά της Τράπεζας της Ελλάδας για το κούρεμα

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην Τράπεζα της Ελλάδος κατέθεσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. 

Η μήνυση αφορά «την κακή διαχείριση και απώλεια μεγάλου τμήματος των αποθεματικών του, λόγω της αγοράς ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου χωρίς καμία απολύτως έγκριση ή έστω και απλή ενημέρωσή ου ΕΒΕΑ».

Μαζί με το ΕΒΕΑ μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε και από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Σε ότι αφορά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ενώ το ύψος των επενδεδυμένων διαθεσίμων κεφαλαίων του ανερχόταν στο ποσό των 9.453.079,45 ευρώ, στις 19/01/2012 η αγοραία αξία τους έφθανε μόλις στο ποσό των 3.671.206,23 ευρώ. Με την ανταλλαγή των ομολόγων στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, το ποσό ανέρχεται μόλις στα 2.761.518,39 ευρώ.

«Τόσο το ΕΒΕΑ όσο και το ΕΕΑ δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να προασπίζουν σε κάθε περίπτωση και με κάθε σύννομο μέσο τις περιουσίες τους, που προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από τις ετήσιες συνδρομές των μελών τους, που αποτελούν ανταποδοτικά τέλη για τις υπηρεσίες που προσφέρουν και όχι κρατική επιχορήγηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξεδόθη.

newsbomb.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ