Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023
Array

Ελλάς γαλλία συμμαχία…: «Κι αν δίναμε την Ελλάδα στην Τουρκία..»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

cea7cf89cf81ceafcf82cf84ceafcf84cebbcebf12Είναι ο τίτλος του βασικού άρθρου του πολιτικού περιοδικού  Le Point που απηχεί τις απόψεις τμήματος του γαλλικού κατεστημένου.

Το σημείωμα, που υπογράφει ο διευθυντής του Le Point, Φραντς Ολιβιέ Ζισμπέρ, ξεκινά με το ερώτημα: …
«Πρέπει να σωθεί η Ελλάδα;» Και συνεχίζει:
«Μέχρι σήμερα, η Ευρώπη έκανε ότι μπορούσε για να βγάλει την Ελλάδα στην επιφάνεια διαθέτοντας εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ.
Ωστόσο, όσο η Ευρώπη τη βοηθάει, τόσο η Ελλάδα εναντιώνεται: Δαγκώνει ακόμα και το χέρι που την τρέφει, όπως φαίνεται κι από την ανάδειξη της ριζοσπαστικής κι αντιευρωπαϊκής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) στις εκλογές της 6ης Μαϊου, που διεκδικεί ρόλο πρώτης πολιτικής δύναμης στις κάλπες της 17ης Ιουνίου.
Τι κι αν οι οικονομικές λύσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι ηλίθιες και γελοίες: με ένα χρέος που αντιπροσώπευε, πέρυσι, το 165% του ΑΕΠ, οι Έλληνες δεν θέλουν ν’ακούν για λιτότητα.  Είναι λοιπόν σκόπιμο ν’αναρωτηθείς αν θέλουν να σωθούν από μόνοι τους.
Αν η Ευρώπη αρνηθεί να συνεχίσει να επιδοτεί την Ελλάδα χάνοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται –όπως λέγεται- να φέρει πιο κοντά τη χώρα του με τη Ρωσία.
Γιατί όχι και με την Κίνα, τη Βενεζουέλα ή το Κατάρ; Εκτός κι αν η Τουρκία, ως κληρονόμος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, «αναλάβει» για ακόμα μια φορά.
Μέχρι την ανεξαρτησία της, το 1832, η Ελλάδα έζησε τέσσερις αιώνες υπό οθωμανική κυριαρχία.
Μπορεί να είναι παράλογο αλλά οι απίστευτες οικονομικές επιδόσεις της Τουρκίας, με ρυθμούς ανάπτυξης 8% και αύξηση των εξαγωγών κατά 18%, δεν της δίνουν την απαραίτητη νομιμοποίηση για να αναλάβει εκείνη την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας; Έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε τα πάντα γελοία»
Ο έγκυρος γάλλος δημοσιογράφος συνηθίζει να προκαλεί συζητήσεις γύρω από τις απόψεις του, πρόσφατα η βιογραφία Σαρκοζί δια χειρός Ζισμπέρ στάθηκε αφορμή για να ζητηθεί η δίωξη του από τον τότε ένοικο του Μεγάρου των Ηλυσίων.
dexiextrem.blogspot.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ