Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
Array

Έχω φοβηθεί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Της Αλεξάνδρας Π.
–          Έχω φοβηθεί! Όλα αυτά που ακούω στα ραδιόφωνα και βλέπω στις τηλεοράσεις…..! Έχω πλέον πειστεί ότι δεν έπραξα σωστά που δεν ψήφισα στις προηγούμενες εκλογές κάποιο από τα δύο παλιά μεγάλα κόμματα. Πήγα λέει να τους τιμωρήσω για το μνημόνιο. Ποιους να τιμωρήσω; Τον εαυτό μου τιμωρώ έτσι. Το μνημόνιο τελικά είναι η λύση.  Αυτοί οι πολιτικοί παιδί μου, κυβερνούν 38 χρόνια από την μεταπολίτευση και βάλε πόσα πριν. Αν μη τι άλλο έχουν απίστευτη «κυβερνητική» εμπειρία. Ξέρουν να χειρίζονται καταστάσεις.

–          Ε! …. δεν έχει σημασία εάν κυβέρνησαν καλά ή όχι! Σήμερα είναι αλλιώς τα πράγματα … οι άνθρωποι έχουν τη λύση! Μπορούν να μας σώσουν!

–          Τι ποια λύση; Το μνημόνιο.

–          Από τι να μας σώσουν; Μα από τη φτώχια, την εξαθλίωση,….

–          Αν υπάρχουν σήμερα εξαθλιωμένοι και φτωχοί; Ναι, υπάρχουν… δεν λέω, αλλά όχι όλοι. Εγώ για παράδειγμα ακόμα αντέχω. Κουτσά στραβά τα φέρνω βόλτα.

–          Ναι… βέβαια μειώθηκε ο μισθός μου, όμως…..

–          Ναι, ναι …. σίγουρα υπάρχει ακρίβεια, αλλά…

–          Εντάξει, εντάξει … με πιστωτική πλήρωσα τα χαράτσια δεν λέω, όμως ακόμα τα φέρνω βόλτα. Δεν έχω πεινάσει όπως οι άλλοι.  Εγώ λοιπόν που αντέχω ακόμα πρέπει να επιλέξω να με κυβερνήσουν άνθρωποι που θα ακολουθήσουν μια πολιτική ώστε να αντέχω.

–          Τι θα πει για πόσο; Όσο πάρει αρκεί να αντέχω. Έχω φοβηθεί σου λέω.

–          Αν χάσω τη δουλειά μου; Μα γι’ αυτό ακριβώς πρόκειται. Άκουσε με εάν δεν ψηφίσω σωστά θα την χάσω τη δουλειά μου. Θα κλείσει η εταιρεία που εργάζομαι. Μας το είπε το αφεντικό. «εάν θέλετε να έχετε δουλειά μετά τις εκλογές προσέξτε τι θα ψηφίσετε». Δεν τον συμφέρει αυτόν να φύγουμε από το ευρώ.

–          Ποιος λέει ότι θα φύγουμε; Η τηλεόραση. Καθημερινά το λένε στις ειδήσεις οι πλέον έγκριτοι δημοσιογράφοι. Εάν καταγγείλουμε το μνημόνιο θα μας πετάξουν εκτός Ευρώπης. Συνεπώς θα πρέπει να ψηφίσουμε με σύνεση πολιτικούς δοκιμασμένους χρόνια, που να ξέρουν να χειριστούν αυτή την κατάσταση και θα μας κρατήσουν στο ευρώ.

–          Σίγουρα το μνημόνιο μας έχει γονατίσει δεν αντιλέγω,  αλλά δεν βλέπω άλλη λύση. Στην τελική ποιος είμαι εγώ θα το καταγγείλω; Ε; Ποιος είμαι; Να επαναστατήσω ενάντια στο κατεστημένο τόσων χρόνων. Α πα πα! Μπορώ εγώ να πάρω τέτοια ευθύνη να βυθίσω την χώρα στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

–          Μη γελάς… οι επιχειρήσεις θα κλείνουν η μια μετά την άλλη και ….

–          Τι θα πει «γιατί τώρα τι κάνουν;» Ναι, ένα μεγάλο ποσοστό έχει κλείσει όμως όχι και η δική μου. Η δική μου αντέχει ακόμα.

–          Ε! ναι…. δεν μας πληρώνει κάθε μήνα όμως κάτι μας δίνει, βγαίνει κουτσά στραβά το super market, κάποιες υποχρεώσεις….

–          Άκουσε με προσεκτικά. Έχω φοβηθεί! Πρέπει να επιλέξω αυτούς που η ιστορία τους είναι εγγύηση σοβαρότητας και πατριωτισμού. Άσε τις καταγγελίες και τις επαναστάσεις τώρα… δεν είναι για μας. Άκουσε τους Ευρωπαίους εταίρους τι λένε…. Δεν μιλούνε στον αέρα αυτοί άνθρωποι. Πρέπει για άλλη μια φορά να εμπιστευτώ αυτούς που γνωρίζω, γιατί αλλιώς  μπορεί να με βρει καμιά μεγάλη συμφορά από αυτούς που δεν γνωρίζω. Το έχουν πει καθαρά στα ντοκιμαντέρ που έχουν φτιάξει τα κανάλια ειδικά για να ενημερώνουν σωστά τον κόσμο, το λένε στους λόγους τους οι πολιτικοί, το λένε οι εταίροι μας, άκουσέ τους… Θα αδειάσουν τα Super Markets, θα κλείσουν τα φαρμακεία, θα κλείσουν τα νοσοκομεία, δεν θα έχουμε καύσιμα, βενζίνη, πετρέλαιο, οι τράπεζες δεν θα έχουν λεφτά….

–          Τι σχέση έχει αν τα ντουλάπια του σπιτιού μου είναι άδεια… το θέμα είναι πως  θα αδειάσουν τα ράφια των Super Markets και πως…

–          Άντε πάλι…. Τι θα πει στο πορτοφόλι μου δεν έχω μία, αλλά αυτό που με νοιάζει είναι μήπως αδειάσουν οι τράπεζες…. Και τη βενζίνη; Που την πας την βενζίνη; Το πετρέλαιο;

–          Ε! τώρα… ναι δεν το κουνάω το αυτοκίνητο γιατί κάνω οικονομία αλλά αν θελήσω να το κουνήσω;

–          Εντάξει άναβα το τζάκι για να ζεσταθούμε φέτος αλλά επειδή έκανα οικονομία. Στα μεγάλα κρύα το άναψα το καλοριφέρ. Πέρα από όλα αυτά σκέψου ότι το κράτος θα καταρρεύσει.

–          Δεν καταλαβαίνω; Έχει ήδη καταρρεύσει;

–          Εντάξει δεν δίνουν φάρμακα και τώρα αλλά….

–          Ναι, ναι οι ληστείες και οι δολοφονίες έχουν πάρει διαστάσεις αλλά …..

–          Δεν καταλαβαίνω; Πως φτάσαμε μέχρι εδώ;

–          Ναι αυτοί κυβερνούσαν τόσα χρόνια. Και;

–          Τι θα πει «τι έκαναν τόσα χρόνια»; Κυβερνούσαν. Γιατί καλά δεν περνάγαμε;

–          Αυτοί περνάγανε καλά κι εμείς κάναμε ότι περνάγαμε καλά με δανεικά; Έστω με δανεικά. Ποιος θα σε δανείσει τώρα εάν οι τράπεζες δεν έχουν χρήμα; Εεε… Ποιος;

–          Αν δανείζουν τώρα; Όχι δεν δανείζουν.

–          Άστα δεν με πείθεις. Το κράτος καταρρέει.

–          Άντε πάλι ποιος φταίει;

–          Ναι, σωστά, στις εκλογές πήγαμε με την Κυβέρνηση Παπαδήμου. Πράγματι ήταν κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας Οικουμενικού χαρακτήρα. Και;

–          Άντε καλέ που ευθύνονται κι εκείνοι για την κατάρρευση του κράτους. Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι πρέπει  να ψηφίσω συνετά πια! Έχω φοβηθεί! Τέρμα οι επαναστάσεις. Λίγα ευρώ, λίγα ευρώ αλλά θα είμαι ασφαλής με ισχυρό νόμισμα στη χώρα μου.

–          Τι ποια χώρα μου; Στην Ελλάδα;

–          Πάλι δεν σε καταλαβαίνω! Ποιο Μνημόνιο;

–          Όχι δεν το έχω διαβάσει.

–          Το Μνημόνιο 3; Όχι δεν ξέρω τι περιλαμβάνει;

–          Τους όρους της δανειακής σύμβασης; Ούτε αυτούς τους έχω διαβάσει.

–          Τι θα πει να τα διαβάσω πριν ξαναψηφίσω;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ