Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023
Array

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η ανακοίνωση του Eurogroup για τις εκλογές!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

eurogroup12Το eurogroup έλαβε υπόψη τα πρώτα αποτελέσματα για τις ελληνικές εκλογές της 17ης Ιουλίου οι οποίες επιτρέπουν την δημιουργία κυβέρνησης στην Ελλάδα η οποία θα επιστρέψει την χώρα σε διατηρήσιμη ανάπτυξη.

Το eurogroup καταλαβαίνει τις σημαντικές προσπάθειες που έγιναν από τους Ελληνες πολίτες και είναι πεπεισμένο ότι η συνέχιση των δημοσιονομικών και δομικών μεταρρυθμίσεων είναι η καλύτερη εγγύηση για την Ελλάδα προκειμένου να υπερκεράσει τις σημερινές οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις για ένα μέλλον μεγαλύτερης ευημερίας για την Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη.

Το eurogroup επαναλαμβάνει την δέσμευση του να βοηθήσει την Ελλάδα στην προσπάθεια προσαρμογής προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία.

Το eurogroup προσβλέπει στον γρήγορο σχηματισμό κυβέρνησης που θα αποδεχθεί το πρόγραμμα προσαρμογής στο οποίο η Ελλάδα και το eurogroup δεσμεύτηκαν νωρίτερα φέτος.

Το Eurogroup αναμένει ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα το συντομότερο δυνατό όταν η νέα κυβέρνηση έχει σχηματιστεί προκειμένου να ανταλλαχτούν απόψεις με την νέα κυβέρνηση για το πώς θα κινηθούμε και να ετοιμάσει την πρώτη αναθεώρηση του δεύτερου πακέτου βοήθειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ