8/05/2021

Αίτημα στην ΕΕ για δάνειο θα υποβάλλει η Κύπρος πιθανότατα και εντός της ημέρας

Array
1 cea7cf89cf81ceafcf82cf84ceafcf84cebbcebf21Αίτημα προς την Ευρωζώνη για ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού της συστήματος πρόκειται να διατυπώσει επίσημα η Κύπρος πιθανότατα και εντός της ημέρας, όπως δήλωσε ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Κύπρος πρόκειται να επισημοποιήσει το αίτημα να της χορηγηθεί δάνειο από την ΕΕ εντός της ημέρας, είπε η πηγή, σημειώνοντας πάντως ότι δεν έχει φθάσει ακόμα στις Βρυξέλλες το αίτημα αυτό και ότι αναμένεται «εντός κάποιων ωρών».

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αμαντέου Αλταφάζ, είπε από την πλευρά του στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, ότι δεν υπάρχει «προς το παρόν» τέτοιο επίσημο αίτημα.

Ερωτηθείσα από το Γαλλικό Πρακτορείο, η μόνιμη κυπριακή αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες δεν επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει τέτοιο αίτημα. «Εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες» είπε εκπρόσωπός της, αναφερόμενος σε συζητήσεις για διμερή δάνεια από την Κίνα και τη Ρωσία, ή για ένα αίτημα της Λευκωσίας να υπάρξει περιορισμένος δανεισμός από την ΕΕ στην Κύπρο, που θα προορίζεται μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της.
Newsroom ΔΟΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ