12/05/2021

Επίτροπο για την Ελλάδα φέρνει η «επαναδιαπραγμάτευση»…

Array

akropoli syrmatoplegmataΒοά όλο το διαδίκτυο, αλλά και ορισμένα ΜΜΕ,  ότι η ΕΕ καθοδηγούμενη από την Γερμανία, ετοιμάζει να τοποθετήσει Επίτροπο στην Ελλάδα πάνω από τα κλιμάκια της τρόϊκας και της task force του Ράιχενμπαχ, στα πλαίσια της (προεκλογικά εξαγγελθείσας από τον κ. Σαμαρά), «επαναδιαπραγμάτευσης» του δευτέρου μνημονίου.  Αν θυμάστε, η Γερμανία είχε επιχειρήσει και κατά την υπογραφή του δευτέρου μνημονίου να επιβάλει Επίτροπο στην Ελλάδα, αλλά αντέδρασε ακόμα και αυτή η κυβέρνηση Παπαδήμου και στη θέση του μπήκε ο γνωστός «Ειδικός Λογαριασμός» στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τώρα όμως με νωπή λαϊκή εντολή στην νέα μνημονιακή κυβέρνηση και με το αριστερό πρόσημο Κουβέλη , τα πράγματα είναι προφανώς πιο εύκολα.

Ο Επίτροπος αυτός,  θα έχει καθαρά πολιτικό και όχι τεχνοκρατικό ρόλο και θα είναι, όπως είπαμε,  πάνω από τα κλιμάκια της…. τρόϊκας και του Ράιχενμπαχ και προφανώς και της Ελληνικής κυβέρνησης. Θα είναι ουσιαστικά ο υπεύθυνος εκτελεστής των εντολών της ΕΕ στην Ελλάδα.

Στόχος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να γίνουν γρήγορα οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές στον δημόσιο κυρίως τομέα, ώστε να καταστεί το κράτος μικρό (χωρίς μεγάλες δαπάνες λειτουργίας) και λειτουργικό, χωρίς γραφειοκρατικά κ.λ.π. εμπόδια.

Αυτό τουλάχιστον διαρρέει. Όμως, το τι ακριβώς σημαίνει αυτό, θα το δούμε στην πράξη…. 

Πέτρος Χασάπης

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ