14/05/2021

Οι Σκοπιανοί γέμισαν αγάλματα λόγω… Unesco

Array

http://www.ikypros.com/assets/image/imageoriginal/gjorge-ivanov-macedonia%5B1%5D.jpgΟσο και αν προσπάθησε φαίνεται ότι δεν έπεισε ούτε τον δημοσιογράφο του Euronews ο Σκοπιανός πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ, σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο. Εφτασε να πει ότι τα αγάλματα των αρχαίων Μακεδόνων τα οποία γέμισαν τις πλατείας των Σκοπίων τα τοποθέτησαν επειδή ήταν υποχρέωσή τους ως μέλη της Unesco.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να αποδεχθεί την πραγματικότητα, που αποκαλείται “Δημοκρατία της Μακεδονίας”, όπου ζουν Μακεδόνες, οι οποίοι μιλούν τη μακεδονική γλώσσα», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Euronews, ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Σημείωσε ότι τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση των Προέδρων των δύο χωρών, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει προσκαλέσει τέσσερις φορές τον Έλληνα ομόλογό του και εξέφρασε την προσδοκία ότι από τις ελληνικές εκλογές θα αναδυθούν ηγέτες, «που θα σέβονται τη νέα πραγματικότητα, τόσο αναφορικά με την ΠΓΔΜ όσο και με τις άλλες γειτονικές χώρες».

«Τελικά, αναμένουμε ότι η Ελλάδα θα καταλάβει ξανά την ηγετική της θέση στην περιοχή» δήλωσε ο Γκ. Ιβάνοφ, ο οποίος ερωτηθείς για την τοποθέτηση αγαλμάτων αρχαίων ηρώων στα Σκόπια, απάντησε: «Είμαστε μέλος της UNESCO και αυτό μας υποχρεώνει να διατηρούμε και να προστατεύουμε την πολιτιστική κληρονομιά, που έχει βρεθεί στο έδαφός μας. Δεν φταίμε εμείς που υπάρχει τόση πολλή ιστορία στην περιοχή μας».

ΑΠΕ, seleo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ