6/05/2021

Συνάντηση Αβραμόπουλου – Νταβούτογλου στην Κωνσταντινούπολη

Array
 
Συνάντηση Αβραμόπουλου - Νταβούτογλου στην ΚωνσταντινούποληΣυνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου θα έχει σήμερα…
στην Κωνσταντινούπολη ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Διάσκεψης του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου
Σε δηλώσεις του ο κ.Αβραμόπουλος είπε ότι στη συνάντηση με τον Αχ.Νταβούτογλου, «δεν πρόκειται να κάνουμε συνομιλίες, δεν έχει σχεδιαστεί και δεν έχει προγραμματιστεί κάτι τέτοιο.

Παράλληλα, ο κ. Αβραμόπουλος υποστήριξε ότι «θα επαναβεβαιώσουμε, θέλω να πιστεύω, την αμοιβαία θέληση και βούληση να προχωρήσουμε μπροστά, καλλιεργώντας σχέσεις καλής γειτονίας, που θα μας επιτρέψουν να ανοίξουμε ένα καινούργιο κεφάλαιο στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες».

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα, «παρά την κρίση, εξακολουθεί να είναι ένας παράγοντας σημαντικός που κινείται δυναμικά στο ευρύτερο γεωπολιτικό της περιβάλλον, πάντοτε αναδεικνύοντας τον κεντρικό, σταθερό και σταθεροποιητικό της ρόλο».

Νωρίτερα τη Δευτέρα, στη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών, ο κ.Βαρθολομαίος εξέφρασε τη «μεγάλη χαρά και ικανοποίησή» του για την επίσκεψη του Δ.Αβραμόπουλου, επισημαίνοντας τη μακρά γνωριμία και φιλία που τους συνδέει.

newpost.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ