17/05/2021

Οι Γερμανοί (τουρίστες) μας τελείωσαν!

Array
cea7cf89cf81ceafcf82cf84ceafcf84cebbcebf221Γερμανία και Ολλανδία ήταν ανέκαθεν οι κύριοι «αιμοδότες» του ελληνικού τουρισμού. Από φέτος, όμως, ξεχάστε ό,τι ξέρατε!

Τα… μαντάτα για τον ελληνικό τουρισμό είναι μαύρα. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι κρατήσεις τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2012 σύμφωνα με έρευνα της GfK Travel Insights. Και το χειρότερο είναι ότι ενώ η Ελλάδα «αιμορραγεί» από τουρίστες, οι γείτονες και ανταγωνιστές μας, καρπώνονται τις απώλειες μας!

Η Τουρκία και οι χώρες της Βόρειας Αφρικής (που έχουν ξεπεράσει τη βία από την Αραβική Άνοιξη) συγκεντρώνουν όλο και περισσότερες προτιμήσεις σε σχέση με την Ελλάδα.

Φέτος, τουλάχιστον 135.000 λιγότεροι Γερμανοί και 37.000 λιγότεροι Ολλανδοί τουρίστες αναμένεται να επισκεφθούν τη χώρα μας. Σε ποσοστά οι αριθμοί αυτοί μεταφράζονται σε -27,4% για τα έσοδα από την Γερμανία και – 13,7% για τα έσοδα από Ολλανδία, συνυπολογιζόμενης και της μείωσης της μέσης τιμής του πακέτου.

Σημαντικός παράγοντας για τον ρυθμό κρατήσεων και αγοράς τουριστικών πακέτων με προορισμό την Ελλάδα, είναι και η αρνητική δημοσιότητα εξαιτίας των οικονομικών συνθηκών, της αβεβαιότητας που επικρατεί σχετικά με την παραμονή της χώρας στο ευρώ, της πολιτικής αστάθειας και επιπρόσθετα τις φήμες που καλλιεργεί μερίδα του διεθνούς τύπου περί αντι-γερμανικού μένους των Ελλήνων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πτώση 6% στα κέρδη από τις κρατήσεις της Γερμανίας, και 3,9% από την αγορά της Ολλανδίας που έγιναν την περίοδο του Φεβρουαρίου, ένα μήνα που στιγματίστηκε από τις έντονες διαμαρτυρίες στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και που αποτελεί σημαντικό μέρος των κρατήσεων για τις παραπάνω χώρες.

newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ