7/05/2021

Λαός ενός κατώτερου Θεού…

Array

ceb1cebacf81cebfcf80cebfcebbceb7 1Προφανώς ο Ελληνικός λαός είναι για τους ξένους εντολείς, αλλά και για τους εδώ πολιτικούς εντολοδόχους τους, ένας κατώτερος λαός που δεν δικαιούται ή δεν έχει την ικανότητα και την ωριμότητα να αποφασίζει μόνος του με κάποιο δημοψήφισμα.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο θεσμός του δημοψηφίσματος, τον οποίο χρησιμοποιούν όλοι οι ανεπτυγμένοι λαοί προκειμένου να λύσουν σημαντικά ζητήματα που τους απασχολούν, είναι «απαγορευμένος καρπός» για τους Έλληνες. Το άκουσμα και μόνο της λέξης «δημοψήφισμα» στην Ελλάδα, προκαλεί εγκεφαλικό στο…. ελληνικό πολιτικό σύστημα και τρόμο στους ξένους «προστάτες». Δεν συμβαίνει όμως για παράδειγμα το ίδιο και με τους Γερμανούς. 

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη που έδωσε στο εβδομαδιαίο περιοδικό “Ντερ Σπίγκελ” τάχθηκε υπέρ (και στην ουσία προανήγγειλε τη διεξαγωγή) ενός δημοψηφίσματος για να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα της Γερμανίας ώστε να επιτραπεί η μεταβίβαση περισσότερων αρμοδιοτήτων στις Βρυξέλλες. «Μπορούμε να δώσουμε περισσότερα δικαιώματα στις Βρυξέλλες, αλλά ο γερμανικός πληθυσμός θα πρέπει να αποφανθεί σχετικά», δήλωσε ο Σόιμπλε όταν ρωτήθηκε αν αυτή η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων, την οποία προσωπικά υποστηρίζει, προσκρούει στο γερμανικό Σύνταγμα.

45132d346b7b0939306e261406a9021e2499cd2d 244 183 406789f682ed1083cd0b174b2eaae0b7d8c38f73Σε ότι αφορά εμάς τους Έλληνες, κάτι τέτοιο (δηλαδή για το εάν θα μεταβιβαστούν κυριαρχικά μας δικαιώματα στις Βρυξέλλες)  θα το αποφασίσουν οι θεόμπνευστοι Σαμαράς, Βενιζέλος και το εσχάτως αριστερό πρόσημο Κουβέλης, εκτελώντας τις εντολές των δανειστών. Όχι εμείς οι πολίτες. Εμείς θεωρούμαστε από τους πολιτικούς μας ανίκανοι για κάτι τέτοιο. Δεν μπορούμε προφανώς, κατά τους Έλληνες κοτζαμπάσηδες, να συγκριθούμε με τους Γερμανούς πολίτες. Ίσως για έλλειψη ωριμότητας του λαού μας και η Μέρκελ απαγόρευσε τότε στις Κάννες στον κ. Παπανδρέου να γίνει δημοψήφισμα για το μνημόνιο.

Αυτό το αγαθό της δημοκρατίας (δηλαδή το δημοψήφισμα)  είναι απαγορευμένο για το λαό ενός κατώτερου Θεού.

Πέτρος Χασάπης

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ