17/05/2021

Εκβιάζουν την Κύπρο για να δεχθεί το ΔΝΤ στη χώρα!

Array

20120626-210952.jpgΟ Εκπροσωπος του Ολι Ρεν είπε οτι δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα για το αν θα μπει και το ΔΝΤ στην Κύπρο και οτι οι λεπτομέρειες θα αποσαφηνιστούν από το Eurogroup, που θα γίνει στις 9 Ιουλίου.

Πως όμως πιέζουν την Κύπρο; Αρχικά, χθες η Fitch υποβάθμισε την αξιολόγηση της χώρας, τοποθετώντας τα ομόλογα σε σκουπίδια, “junk”. Έτσι, έβαλε τέλος στις οποίες συζητήσεις της Λευκωσίας με τη Ρωσία.

Τώρα, έρχεται η ΕΚΤ να πει οτι δεν μπορει να δεχθεί ως εγγυήσεις τα κυπριακά ομόλογα, εξαιτίας της χαμηλής διαβάθμισης, που είναι κάτω από το επιτρεπτό όριο!

Όμως, η Ελλάδα που έχει πολυ χαμηλότερη αξιολόγηση από την Κύπρο έχει το πράσινο φως από την ΕΚΤ να γίνονται δεκτά τα ομόλογα της ως εγγυήσεις. Μόνο για λίγες μέρες δεν τα έκανε δεκτά, όταν μας έβαλαν στην αξιολόγηση χρεοκοπίας λόγω του PSI και επανηλθε.

Να θυμίσουμε, οτι αυτός ήταν ο μόνος ίσως, τρόπος να εκδιωχθεί η Ελλάδα απο το ευρω, δηλαδή να σταματήσει η ΕΚΤ να δέχεται ως εγγυήσεις τα ελληνικά ομόλογα, κάτι που δεν το έκανε ποτέ! Τώρα, γιατί το κάνει στην Κύπρο; Είναι “προσωρινό” μέχρι να αποδεχθεί όλους τους όρους του πακέτου;

Το δάνειο μάλλον θα ανέρχεται στα 10 δις ευρώ, που είναι 7 δις για τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας και συγκράτηση που ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ και άλλα 3 δις για τις τράπεζες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ