15/05/2021

Δεν είναι κακό να βγει η Γερμανία από ο ευρώ λέει ο Μπερλουσκόνι!

Array

20120626-212255.jpg«Πρόθυμος να αναλάβει το υπουργείο Oικονομικών σε μια δεξιά κυβέρνηση» δήλωσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του.

Ο «Καβαλιέρε» επισήμανε ότι της κυβέρνησης αυτής θα έπρεπε να ηγηθεί ο γραμματέας του κεντροδεξιού Οίκου των Ελευθεριών, Αντζελίνο Αλφάνο.

«Μπορούμε να κερδίσουμε και πάλι τις εκλογές, εξασφαλίζοντας ποσοστό της τάξης του 40%» υπογράμμισε ο «μίστερ τιβί», ο οποίος προσβλέπει και σε αλλαγή του εκλογικού νόμου, υποδεικνύοντας, ως σημείο αναφοράς, το γερμανικό εκλογικό σύστημα.

Οι παρατηρητές τονίζουν ότι η νέα αυτή κίνηση του Μπερλουσκόνι αποσκοπεί σε αναζωογόνηση της παράταξής του, η οποία, σύμφωνα με τα γκάλοπ, έχει υποστεί θεαματική πτώση. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπικές έρευνες, ο «Λαός της Ελευθερίας» βρίσκεται στο 17%.

Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση στην Ευρώπη, ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι «μια τυχόν έξοδος της Γερμανίας από το Γιούρογκρουπ θα μπορούσε να μην αποτελέσει αρνητική εξέλιξη».

«Έχουμε ήδη πει ότι η αποχώρηση της Γερμανίας από το ευρώ δεν θα αποτελούσε αρνητική εξέλιξη, από τη στιγμή που είναι η μόνη χώρα που εναντιώνεται στη δυνατότητα να μπορούν να δανείζονται χρήματα οι διάφορες χώρες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Newsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ