19/04/2021

Σκληρή απάντηση του Νίκου Χαρδαλιά σε συκοφαντικά δημοσιεύματα

Array

20120702-201742.jpgΤουλάχιστον αστεία, συκοφαντικά και απαράδεκτα είναι όσα δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε διάφορα blogs μετά από «καταγγελίες» και mail του δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Κόνσουλα, ο οποίος αναληθώς και ψευδώς αναφέρεται σε..
ανύπαρκτες μηνυτήριες αναφορές της αντιπροέδρου του ΣΠΑΥ, κας Ευαγγελίας Αντωνίου, αλλά και σε ψευδή στοιχεία και δεδομένα που αφορούν στη λειτουργία του Συνδέσμου.
Όλες οι αναθέσεις έργων και υπηρεσιών που όλα αυτά τα χρόνια
έγιναν στο πλαίσιο λειτουργίας του ΣΠΑΥ όχι μόνο τηρούν όλες τις αρχές νομιμότητας που προβλέπει ο Κώδικας Δήμων & Κοινοτήτων αλλά έγιναν και με πλήρεις διαδικασίες δημοσιότητας τόσο σε επίπεδο των μελών του Δ.Σ. και της Ε.Ε. όσο και των κατά καιρούς Δημάρχων των Δήμων – Μελών του.
Σχετικά με την επίμαχη αναφορά στο πρόσωπο της δημοτικής συμβούλου Πόπης Αλιφραγκή, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:
1. Η Πόπη Αλιφραγκή, ως ελεύθερη επαγγελματίας (Σύμβουλος Επιχειρήσεων), έχει δικαίωμα να εργάζεται οπουδήποτε και απασχολήθηκε την τριετία 2008-2010 ως εξωτερική συνεργάτιδα του Συνδέσμου. Για την περίοδο της απασχόλησής της, ουδέν άλλο εισόδημα είχε από οποιοδήποτε άλλο φορέα του δημοσίου.
2. Η απασχόληση της εν λόγω συνεργάτιδας έγινε σε πλήρη γνώση της τότε Ε.Ε., του Δ.Σ. και των Δημάρχων, τα μέλη των οποίων ενέκριναν ομόφωνα τις σχετικές πιστώσεις που αφορούσαν στις συμβάσεις της -συμβάσεις που ελέγχθηκαν για τη νομιμότητά τους τόσο από την Περιφέρεια Αττικής όσο κι από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης, που εξοφλούσε τα σχετικά εντάλματα.
3. Η απασχόληση της Π. Αλιφραγκή όχι μόνο εν κρυπτώ δεν έγινε, αλλά αντίθετα και τα τρία χρόνια της απασχόλησής της το βιογραφικό της και η φωτογραφία της ως εξωτερικής συνεργάτιδάς μας, βρίσκονταν αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου ενώ τα έσοδά της φαίνονται άλλωστε κι από το πόθεν έσχες της που καταθέτει κάθε χρόνο στην Εισαγγελία Αθηνών.
4. Η συνεισφορά της συγκεκριμένης συνεργάτιδας είναι γνωστή σε όλα τα αυτοδιοικητικά στελέχη του Συνδέσμου και των Δήμων-Μελών μια και με τις δικές της προσπάθειες ο Σύνδεσμος απορρόφησε εκατομμύρια ευρώ από προγράμματα (ΕΣΠΑ, Θησέας κ.ο.κ.) προς όφελος των Δήμων – Μελών, αλλά κυρίως των εθελοντικών ομάδων.
5. Το ύψος των συνολικών καθαρών απολαβών της για τα τρία αυτά χρόνια, αγγίζει το ποσό των 75.908€ και το μηνιαίο αντίτιμο ξεπερνούσε οριακά εκείνη την εποχή το σύνολο των καθαρών μηνιαίων αποδοχών ενός εργάτη καθαριότητας με τις υπερωρίες του!!! Οι όποιες αναφορές σε άλλα ποσά (ακόμη κι αν προστεθούν ασφαλιστικές εισφορές, 20% παρακράτηση και ΦΠΑ), είναι άκρως συκοφαντικές, αναληθείς και απαράδεκτες και σύντομα οι εμπνευστές τους θα κληθούν στη δικαιοσύνη για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
6. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του Προέδρου και προβλέπεται κι από τον Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων η απασχόληση επιστημονικών και εξωτερικών συνεργατών και βέβαια βασικό κριτήριο της επιλογής αυτής παραμένουν οι γνώσεις, η εμπειρία, η αποτελεσματικότητα αλλά και η εμπιστοσύνη που μπορεί να εμπνέει ο εν λόγω συνεργάτης, στοιχεία που προσωπικά χαρακτηρίζουν την κα Αλιφραγκή και που προσωπικά γνωρίζω από τη μέχρι σήμερα συνεργασία μας σε πολλά διαφορετικά επίπεδα.
Τέλος, αποδεικνύεται ότι την ώρα που το σύνολο των στελεχών και εθελοντικών ομάδων του ΣΠΑΥ δίνουν το δικό τους καθημερινό αγώνα μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου, δυστυχώς, κάποιοι προσπαθούν με ψέματα, λάσπη, συκοφαντίες και αναληθή στοιχεία να κάνουν μικροπολιτική, ακόμα και στην πλάτη του Συνδέσμου, που εδώ και πολλά χρόνια η συνεισφορά του στα ζητήματα περιβάλλοντος και προστασίας του δασικού μας πλούτου είναι πανθομολογουμένη σε όλη την ελληνική Επικράτεια!
Οι γνωστοί «άγνωστοι» συκοφάντες και οι κρυμμένες πίσω από ανώνυμα blogs δειλές παρεούλες τους για άλλη μια φορά θα κληθούν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη! Τους έχει γίνει πλέον συνήθεια….
Νίκος Γ. Χαρδαλιάς
Δήμαρχος Βύρωνα
Πρόεδρος ΣΠΑΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ