11/04/2021

Ανακοινώνεται αύριο η ανακάλυψη για το «σωματίδιο του Θεού»

Array
Ανακοινώνεται αύριο η ανακάλυψη για το «σωματίδιο του Θεού»

Όλα δείχνουν ότι η ανακάλυψη του μποζόνιου του Χιγκς θα επιβεβαιωθεί την Τετάρτη, στο επιστημονικό σεμινάριο που οργανώνει ο CERN, σύμφωνα με τον Βέλγο φυσικό, καθηγητή του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (ULB) Φρανσουά Ενγκλέρ – εκ των πρωτεργατών της ανακάλυψηςΤο αμερικανικό εργαστήριο Fermilab ανακοίνωσε ότι τα τελευταία δεδομένα από τον επιταχυντή σωματιδίων Tevatron δείχνουν ότι το μποζόνιο υπάρχει. 
“Θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) στην Ευρώπη για να επιβεβαιώσουμε αυτήν την ανακάλυψη”, τόνισε ο Ρομπ Ρόζερ, ο εκπρόσωπος του εργαστηρίου, σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Fermilab.
Ο CERN (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών) στον οποίο ανήκει ο LHC, έχει ανακοινώσει ότι την Τετάρτη θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη για να ανακοινωθούν οι τελευταίες ανακαλύψεις από τα πειράματα για την αναζήτηση του μποζονίου του Χιγκς. Στην επιστημονική κοινότητα κυκλοφορούν ήδη φήμες ότι πρόκειται να γίνει μια πολύ σημαντική ανακοίνωση.
Η επικύρωση της ύπαρξης του μποζονίου αναμένεται να κάνει αίσθηση αφού “όλη η φυσική από την αρχή του 20ού αιώνα βασίζεται σε αυτό”, εξήγησε ο Ενγκλέρ. Μαζί με τον συνάδελφό του Ρόμπερτ Μπράουτ, που έχει πλέον πεθάνει, και τον Βρετανό Πίτερ Χιγκς είχαν εισηγηθεί το 1964 την ύπαρξη αυτού του “μηχανισμού του Χιγκς” ο οποίος εξηγεί τη μάζα των άλλων στοιχειωδών σωματιδίων.
Το μποζόνιο Μπράουτ-Ενγκλέρ-Χιγκς αποκαλείται επίσης και μποζόνιο του Χιγκς ή “σωματίδιο του Θεού”.
newsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ