17/04/2021

Κατήργησαν την Ισονομία σημαίνει κατήργησαν την δημοκρατία.

Array

Γράφει ο Νικόλαος Μουτσόπουλος
Οι υπέρμαχοι του κρατισμού που μας κυβερνούν τόσα χρόνια προσπάθησαν να καλύψουν τις ανήθικες νομοθετικές ρυθμίσεις των δύο μέτρων και δύο σταθμών, διαχωρίζοντας τους πολίτες σε ημετέρους και σε εχθρούς με την ιδεολογική δαιμονοποίηση του ιδιωτικού τομέα.
Ενώ πλέον όλοι γνωρίζουν τα αίτια της χρεοκοπίας, το πολιτικό σύστημα θέλοντας να διατηρήσει τα προκλητικά προνόμια και την ατιμωρησία του, εξακολουθεί να φοβάται να εφαρμόσει την ισονομία, να απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας που τόσον καιρό έχει αποκλείσει με την αντιδημοκρατική εφαρμογή της ανισονομίας, τον
νεποτισμό, την διαφθορά του και να επιλέξει ως στελέχη μέσα από αυτές τις δημιουργικές δυνάμεις, αδιάφθορους καταξιωμένους ανθρώπους.
Αν θα πρέπει να συνοψίσουμε σε μία μόνο λέξη την βασική προϋπόθεση που χρειάζεται η χώρα για να βγει από τα σημερινά αδιέξοδα και να γίνει μια ευνομούμενη εύρωστη οικονομικά δημοκρατία, αυτή είναι η ισονομία.
Είναι ο καταλύτης των λύσεων για όλες της πολιτειακές, πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές παθογένειες της μεταπολίτευσης.
Ενώ όλες οι άλλες πολιτειακές αξίες μόνο σχετική και όχι απόλυτη πολιτική εφαρμογή μπορούν να έχουν.
Η ισονομία είναι ένα σταθερό μετρήσιμο μέγεθος και συνεπώς απόλυτα εφαρμόσιμο πολιτικά.
Είναι αυτή που ξεχωρίζει μια μπανανία από μια ευνομούμενη δημοκρατία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ