13/04/2021

Το σχέδιο "Φαιδώρα" και οι καθόλου αθώες φαιδρότητες του διαδικτύου.

Array

alchemistsΤο έχουμε τονίσει στο παρελθόν, όταν είδαμε την απόπειρα γελοιοποίησης των αποκαλύψεων μας για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ από το 2009, την συνέντευξη Weisbrot, τις αποκαλύψεις για το περιεχόμενο του μνημονίου κλπ. Ποιός ξεχνά το email του …Τορναδόρου που εντέλει βγήκε από πράσινα χαλκεία αλλά πριν είχε δαιμονοποιήσει το διαδίκτυο ως …αιτία της κρίσης;

Ο ευκολότερος τρόπος των νταβατζήδων της ενημέρωσης για να αποδυναμώσουν την δύναμη των ελευθέρων φωνών, είναι η διασπορά αληθοφανών φημών που όμως δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματικότητα, ώστε να καταστήσουν το διαδίκτυο αναξιόπιστο.

Δυστυχώς η ευπιστία των περισσότερων Bloggers οι οποίοι κρίνουν εξ ίδιας καλής πρόθεσης τις αλλότριες μεθοδεύσεις, καθιστά μία είδηση που δεν ισχύει, να αναπαράγεται με γεωμετρικούς ρυθμούς και να δίνει το αντεπιχείρημα στους βαρώνους: “Μα αυτοί δεν ξέρουν τι λένε. Χθες έλεγαν ότι το μνημόνιο προβλέπει εξορία για τους αντιφρονούντες”.

Τέτοια “είδηση” αποτελεί και το περιβόητο σχέδιο Φαιδώρα που μας έχει έλθει καμμιά δεκαριά φορές από διαφορετικά emails και δυστυχώς κάποιοι Bloggers τσίμπησαν και το αναπαράγουν. Διαβάστε το και στο τέλος δείτε τις απλές παρατηρήσεις μας. Το παραμυθάκι έχει ως ακολούθως:

ΩΡΑ ΓΙΑ “ΦΑΙΔΩΡΑ” ή ΓΙΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αποκάλυψη ενός ξεχασμένου (;) απόρρητου επιταλικού εγγράφου του ΝΑΤΟ προς τις ΗΠΑ!!!Μήπως ωρίμασαν οι όροι και οι συνθήκες, για τη πραγματοποίηση ενός παλιού νατοϊκού, αμερικανικής έμπνευσης, σχεδίου, που θα ορίζει τον τρόπο διαμελισμού του ελληνικού κράτους, κατά πως συμφέρει στις ξένες μεγάλες δυνάμεις;

Αυτό αφήνουν να εννοηθεί οι χειρισμοί, τόσο των Ελλήνων ηγετών που κυβέρνησαν τη χώρα, κυρίως τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και παλαιότερα, όσο και των ξένων ηγετών, που «βοήθησαν» με κάθε τρόπο στην ωρίμανση αυτών των συνθηκών και αναμένεται μόνον η τελική του εφαρμογή.
Ας δούμε όμως, τι προέβλεπε το εν λόγω σχέδιο και ποίοι τελικά συναινούσαν στην εφαρμογή του. Κρατηθείτε…

Στις 2 Ιουνίου 1988, ο τότε γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γιόζεφ Λουνς, με απόρρητο έγγραφό του, προς τον τότε Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Γκάσπαρ Γουάϊνμπεργκερ, αναφερόταν στο γνωστό “σχέδιο Φαιδώρα“, με την διαβεβαίωση ότι αποτελούσε πλέον την “λυδία λίθο” για την επίλυση των προβλημάτων, τα οποία αφορούσαν την Ελλάδα στις σχέσεις της με την Τουρκία και την “τελική χάραξη των συνόρων” των κρατών της περιοχής της νότιας Βαλκανικής.
Το έγγραφο εκείνο είχε αριθμό πρωτόκολλου, NA/SG-SECDEF/WASHDC/264/83 και έλεγε τα εξής :

«Συμφωνούμε απόλυτα με το μνημόνιο σας της 20ης Μαΐου 1988.
Έστειλα τον προσωπικό μου βοηθό μου
Van de Campen, ο οποίος συζήτησε το θέμα με προσωπικότητες της Ελλάδας. Επεσήμαναν, ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο Αιγαίο πέλαγος. Συμφωνούν για κοινή εκμετάλλευση των πετρελαίων του Αιγαίου με τους Τούρκους από το 1994 και μετά. Παράλληλα θα αναγκαστούν οι σημερινοί αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας, να αποδεχθούν την δημιουργία Μακεδονικού κράτους σύμφωνα με το “Σχέδιο Φαιδώρα”, υποτίθεται έναντι της συγκεκριμένης πρότασης συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου Πελάγους.
Ήδη ενημέρωσα τους συμμάχους και συμφωνούν όλοι με το σχέδιο!!!
Τους παρακάλεσα να βοηθήσουν μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, να δοθεί έκταση στο ζήτημα αυτό σαν ειδησεογραφία και πολιτικό σχόλιο.
Τελικά, η εφαρμογή του “Σχεδίου Φαιδώρα”, θα γίνει αφορμή για αλλαγή του πολιτικού χάρτη της Ελλάδας. Με τον τρόπο αυτόν οι νέοι πολιτικοί ηγέτες θα είναι απαλλαγμένοι από τα φορτία των προβλημάτων, των παλαιών».
Υπογραφή Γιόζεφ Λούνς,

Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ
Τότε φαίνεται ότι «δεν τους βγήκε», για πολλούς και διαφόρους λόγους που μπορείτε να διαβάσετε στο συνημμένο κείμενο και άφησαν να ωριμάσουν καλλίτερα οι συνθήκες, πράγμα που έγινε τώρα, με την αγαστή συμμετοχή των έξωθεν και κυρίως των έσωθεν ενδιαφερόμενων, που έβαζαν δήθεν και «πλάτη για την Πατρίδα», ενώ κυνηγούσαν το μεγάλο τυρί της φάκας, που λεγόταν «Εξουσία», ακόμη και σήμερα…
Θα έλεγα όμως, ότι «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο», αλλά αυτός δείχνει μάλλον να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου…
Δείχνει…

Ο απλός Έλληνας πολίτης
——–

Η αλήθεια βεβαίως είναι ότι ακόμα και η κωδικοποίηση του περιβόητου εγγράφου δεν αντιστοιχεί σε τίποτα, ενώ ο Josef Luns που φαίνεται να το συνέταξε, παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας το 1984 (!!) τέσσερα ολόκληρα χρόνια πριν την υποτιθέμενη σύνταξη του ανύπαρκτου εγγράφου.

Αναπαράγοντας λοιπόν αυτές τις μυθοπλασίες, χάνονται οι αληθινές αποκαλύψεις για το θέμα. Αλλά και η πραγματική γνώση της εξωτερικής πολιτικής και των αλληλεπιδράσεων της.

Δείτε για παράδειγμα εδώ μία πραγματική αποκάλυψη για πετρέλαια, Αμερικανούς και θανάτους: Αποκάλυψη: Η ομιλία ενός νεκρού που θα άλλαζε την ιστορία και ένας όρκος “τιμής” που κάλυψε την ιστορική ατιμία.

Είναι τόσο ξεκάθαρος ο “εχθρός” που δεν χρειάζεται να ξιφομαχούμε με φαντάσματα. Όταν ο Έλληνας έψαχνε την “μυστική καταγωτή της συνυφάδας του Κεμάλ”, κατέληγε άοπλος στα χέρια του Τσέτη. Ας διδαχθούμε και ας πολεμήσουμε με τους πραγματικούς εχθρούς, εντός και εκτός. Ακόμα και με τα επίκτητα χαρακτηριστικά μας που μας κρατούν δέσμιους της απραξίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ