12/04/2021

Τσίπρας: Όχι στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου έναντι πινακίου φακής

Array

20120704-170925.jpg“Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει και μάλιστα «ελαφρά τη καρδία» στο δεύτερο μεγαλύτερο έγκλημα μετά την υπογραφή του Μνημονίου, που είναι η εκποίηση του δημόσιου πλούτου έναντι πινακίου φακής και ιδιαίτερα δε η εκποίηση εκείνων των παραγωγικών μονάδων που μπορούν να αποτελέσουν μοχλό της παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατα τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

“Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης είναι η μεγαλύτερη γεωργική βιομηχανία στη Β. Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου. Αυτή τη στιγμή, είναι κερδοφόρος επιχείρηση και αν υπήρχε σχέδιο και στρατηγική θα μπορούσε να έχει αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο όχι μόνο στην ελληνική αγορά, αλλά και στα Βαλκάνια.
Αποφασίστηκε να εκποιηθεί και μάλιστα έναντι τιμήματος ευτελούς, 40 εκ. ευρώ τη στιγμή που μόνο τα δύο εργοστάσια θυγατρικής της στην Σερβία κοστολογούνται άνω των 150 εκ. Η υπόθεση αυτή δεν αφορά στενά τους εργαζόμενους στην ΕΒΖ, αλλά χιλιάδες αγρότες παραγωγούς ζαχαρότευτλων που θα μείνουν φυσικά χωρίς κύκλο εργασιών, κυρίως, όμως, αφορά το μέλλον και τη δυνατότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας, κύριος πυλώνας της οποίας πρέπει να είναι η γεωργική και η αγροτική οικονομία.
Στο επόμενο διάστημα θα σταθούμε στο πλευρό των εργαζόμενων, κυρίως όμως προειδοποιούμε την κυβέρνηση, διότι οι διαδικασίες αποκρατικοποιήσεων όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλον τον κόσμο και την Ευρώπη, ιδιαίτερα σε συνθήκες φαστ τρακ και πίεσης, αποτέλεσαν πηγές διαφθοράς και μεγάλων σκανδάλων. Δεν πρόκειται να αφήσουμε να συμβεί το ίδιο εδώ, την ώρα μάλιστα που η ελληνική οικονομία στενάζει και ασφυκτιά.
Θα βρεθούμε στο πλευρό των εργαζόμενων, κυρίως όμως θα διεκδικήσουμε τη δυνατότητα η ελληνική οικονομία να μπορέσει να έχει ελπίδα και προοπτική. Να μη σβήσουν με τις επιλογές τους τελείως την ελπίδα, βασιζόμενοι στο τρίπτυχο: «διαλύουμε, απαξιώνουμε, ξεπουλάμε» για το δημόσιο τομέα, που μας οδήγησε και μας οδηγεί στη χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας”, ανέφερε ο Προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ