17/04/2021

Ρωσία: Πράκτορες όσες ΜΚΟ λαμβάνουν χρήματα από το εξωτερικό

Array

Η Κρατική Δούμα θα εξετάσει σήμερα νομοσχέδιο για τις ΜΚΟΗ Κρατική Δούμα θα εξετάσει σήμερα σε πρώτη ανάγνωση το νομοσχέδιο για τις μη εμπορικές οργανώσεις, που συντάχθηκε από τους βουλευτές του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία».

Σύμφωνα με το έγγραφο, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ), που λαμβάνουν χρήματα από το εξωτερικό, θα θεωρούνται «ξένοι πράκτορες».
Το νομοσχέδιο ακόμα κατά το προπαρασκευαστικό στάδιο προκαλούσε έντονη κριτική από τους ακτιβιστές των ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι οποίοι κατηγόρησαν τους συντάκτες του για διώξεις.(σ.σ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;)
Οι συντάκτες του εγγράφου βεβαιώνουν ότι το νομοσχέδιο υπολογίζει τη διεθνή εμπειρία και είναι μόνο «ήπια μορφή της αυτοάμυνας της ρωσικής κρατικότητας». Εκτός απ’ αυτό θα αφορά μόνο 1.000 από τις 22000 μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Έχουν υποστηριξεί το νομοσχέδιο αυτό οι κοινοβουλευτικές ομάδες της «Ενωμένης Ρωσίας», του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κομματος και του Κομμουνιστικού Κόμματος. Το Κόμμα «Δίκαιη Ρωσια» προτίθεται να απόσχεί από την ψηφοφορία.
Οι εκπρόσωποι του Κόμματος «Γιάμπλοκο» έστησαν πικέτα στην κεντρική είσοδο της Κρατικής Δούμας.
«Η σκλήρυνση του Νόμου για τις ΜΚΟ – είναι παράνοια της εξουσίας»- είναι γραμμένο σε ένα πλακάτ.
 
Από τη Φωνή της Ρωσίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ